Borůvkové lívance s javorovým sirupem

Léto je v plném proudu a borůvek jsou plné lesy. Vynikající jsou právě do lívanců. Pokud nebudete mít borůvky, můžete si udělat jen základní verzi lívanců a přidat k nim javorový sirup. V Lidlu právě probíhá Americký týden, kde můžete javorový sirup pořídit.

Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 16-24 lívanců (podle velikosti formy)

POTŘEBUJEME

  • 220 g hladké mouky pšeničné
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 25 g másla
  • 280 ml plnotučného mléka
  • 150 g borůvek
  • přepuštěné máslo (příp. rostlinný olej)
  • čerstvé ovoce na ozdobu (maliny, borůvky)
  • javorový sirup

1) V míse smícháme přesátou hladkou mouku s práškem do pečiva, solí a třtinovým cukrem. V druhé míse smícháme mléko, vejce a rozpuštěné máslo.

2) Do mísy s tekutou směsí postupně přidáváme sypkou směs a důkladně mícháme. V tuto chvíli máme hotový základní recept na lívance.

3) Do těsta přidáme borůvky a zlehka promícháme.

4) V pánvičce na lívance si rozehřejeme malé množství přepuštěného másla (případně kapku oleje) a lívance smažíme z jedné strany, dokud se neobjeví bublinky. V tuto chvíli lívance otočíme a smažíme do zlatova i ze strany druhé.

5) Servírujeme s čerstvým ovocem a javorovým sirupem.

Děkuji firmě Bellarose za dodání nádherných talířů, které jsem použila na focení.

  • 3.9

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 20 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *