Borůvkové lívance s javorovým sirupem
Léto je v plném proudu a borůvek jsou plné lesy. Vynikající jsou právě do lívanců. Pokud nebudete mít borůvky, můžete si udělat jen základní verzi lívanců a přidat k nim javorový sirup. V Lidlu právě probíhá Americký týden, kde můžete javorový sirup pořídit.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 16-24 lívanců (podle velikosti formy)
POTŘEBUJEME
- 220 g hladké mouky pšeničné
- 1 lžíce prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 vejce
- 25 g másla
- 280 ml plnotučného mléka
- 150 g borůvek
- přepuštěné máslo (příp. rostlinný olej)
- čerstvé ovoce na ozdobu (maliny, borůvky)
- javorový sirup
1) V míse smícháme přesátou hladkou mouku s práškem do pečiva, solí a třtinovým cukrem. V druhé míse smícháme mléko, vejce a rozpuštěné máslo.
2) Do mísy s tekutou směsí postupně přidáváme sypkou směs a důkladně mícháme. V tuto chvíli máme hotový základní recept na lívance.
3) Do těsta přidáme borůvky a zlehka promícháme.
4) V pánvičce na lívance si rozehřejeme malé množství přepuštěného másla (případně kapku oleje) a lívance smažíme z jedné strany, dokud se neobjeví bublinky. V tuto chvíli lívance otočíme a smažíme do zlatova i ze strany druhé.
5) Servírujeme s čerstvým ovocem a javorovým sirupem.
Děkuji firmě Bellarose za dodání nádherných talířů, které jsem použila na focení.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 20 Votes