,

Řecký salát

Když si vzpomenu na loňskou dovolenou v řeckém městečku Parga, vždy se mi vybaví řecký salát. I když má Řecko spoustu vynikajících jídel, tento jednoduchý salát je pro mě jedničkou.

POTŘEBUJEME

  • 2-3 zralá rajčata
  • 1 okurka
  • 1 paprika (červená nebo zelená)
  • 1 střední červená cibule
  • 1 hrst kvalitních černých oliv
  • 200 g sýru feta
  • Mořská sůl
  • Šťáva z citrónu
  • Kvalitní olivový olej
  • Koření na řecký salát (sušené oregano)
  • Několik lístků čerstvé máty

 

  1. Rajčata nakrájíme na klínky, okurku na kostky, papriku na plátky a červenou cibuli na tenká půlkolečka. V misce (talíři) smícháme rajčata, okurku, papriku a černé olivy. Vše zasypeme nakrájenou cibulí.
  2. Na cibuli položíme plátek sýru feta. Salát pokapeme několika kapkami šťávy z citronu a zalijeme dostatečným množstvím olivového oleje (salát se musí v oleji trochu „koupat“).
  3. Nakonec salát jemně posolíme a posypeme kořením. Na talíři dozdobíme čerstvou mátou.

  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 7 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *