Cestopis: Thajsko, Kambodža – Den druhý – Bangkok
Ráno nemohu rozlepit oči, ještě jsem se asi s časovým posunem nevyrovnala. Dala jsem si budík na 8:00, ale jako vždy ho ještě několikrát posunu. V 9 hodin se teprve vyhrabeme na snídani, kde si Filip pochutnává na thajských nudlích. Já tohle nedám, ke snídani tedy rozhodně ne a tak si dám domácí toastový chléb s máslem a marmeládou. Kolem desáté se vydáváme na místní metro, které má jen jednu linku, takže nehrozí, že se zde ztratíme. Chatuchak Weekend Market je až na předposlední stanici, takže cesta metrem trvá něco přes 30 minut. Tento trh je místem, které v Bangkoku určitě musíte navštívit. Tedy pokud jste v Bangkoku zrovna o víkendu, my to štěstí měli. Trh je otevřen v sobotu a v neděli od 9 do 18 hodin. Za jeden víkend ho navštíví kolem 200 000 lidí a je znám tím, že zde můžete zakoupit naprosto všechno. Přeci jen je tu něco kolem 8000 stánků. Dostanete se sem buď metrem (Chatuchak Park Station) nebo nadzemkou (Mo Chit Station).
My jsme tu zhruba dvě hodiny procházeli spletí stánků, nakoupili koření, dárky pro rodinu a nějaké oblečení. Určitě je dobré zde zajít i do food court a ochutnat thajskou kuchyni.
Něco po poledni se rozhodneme odvézt nakoupené věci zpět do hotelu. Příjemnou procházkou se přes Chatuchak Park vracíme na metro, které má stanici kousek od našeho ubytování.
Cestou ještě narážíme na super bistro a ochutnáváme Pad See Ew – Stir fried flat rice noodle with kale, egg and pork. Za 50 THB fakt paráda.
Na pokoji si odložíme nákup a bereme si tuk-tuk. Pro Filipa je to první jízda, takže je úplně nadšený.
Tuk-tukář nás za 200 THB odveze (bez zastávky) k chrámu Wat Pho. Je zde sice dost lidí, ale jen u vchodu. Komplex je dost veliký na to, aby se v něm tolik lidí ztratilo. Wat Pho je známý hlavně ohromnou sochou ležícího Buddhy, která měří 46 metrů, takže ji nelze vyfotit v celku. Je druhým nejznámějším chrámem v Bangkoku, hned po Wat Phra Kaew. Je zde ale celkově méně lidí a vstupné je jen 100 THB. Když si z několika úhlů vyfotíme ležícího Buddhu, projdeme se po krásném komplexu.
Poté už bereme tuk-tuk a necháme se odvézt do China Town. Dnes je to horko opravdu spalující. V China Town je to teda jízda. Tisíce lidí, motorek a tuk-tuků. Nám už pěkně vyhládlo, tak se porozhlížíme po nějakém místním bistru. Nejdříve ale ochutnáváme u stánku lívance (malé palačinky) plněné různými druhy náplní (jedna připomíná náš pudink). Šest těchto lívanců vyjde na 18 Kč a skoro je ani nemůžeme dojíst.
Cestou narazíme na jídelnu, kde je hodně místních, tak hned usedáme. Na doporučení jedné velmi milé Thajky objednáváme Deep fried crispy skin pork with rice (thajská verze bůčku s rýží a omáčkou). Bylo to až neskutečně dobré. Ale v rámci zachování linie si už další porci neobjednáváme. Místo toho si odchytíme tuk-tuk a necháme se odvézt k našemu ubytování. Zde na dvě hodiny vytuhneme. Tedy já ne, já pro vás píšu cestopis 😉 Večer se opět vydáváme na food market, kde ochutnáváme smažené křidýlko na špejli (thajská verze křidýlek z KFC) a Stir Sukiyaki (nudle se spoustou zeleniny a mořskými plody). Nakonec se ještě dorazíme Mango Sticky Rice a v 7/11 koupíme nějaké drinky, které si ještě vypijeme na terase u hotelu. Dost unavení už v 11 hodin usínáme. Další den nás totiž čeká brzké vstávání a odlet do Kambodže. Norn lub fun dee na!
P.S.: Už jste četli první díl mého cestopisu po Thajsku a Kambodže? Pokud ne, můžete si ho přečíst na tomto odkazu.
https://www.naskokvkuchyni.cz/cestopis-thajsko-kambodza-odlet-a-den-prvni-bangkok/
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 12 Votes