Celozrnný bulgur s fenyklem, avokádem a granátovým jablkem
,

RECEPT | BULGUR S FENYKLEM A GRANÁTOVÝM JABLKEM

Konečně je tu slibovaný recept na bulgur a já jsem z něho naprosto unešená. Je to lehké jídlo, které si můžete dát klidně i studené. Kombinace fenyklu a avokáda je skvělá a granátové jablíčko dodá pokrmu na svěžesti. Tak vzhůru do vaření 🙂

Potřebujeme:
  • 300 g celozrnného bulguru
  • 1 avokádo (ready to eat)
  • 1 fenykl
  • 1 granátové jablíčko
  • 3 šalotky
  • hrst rukoly
  • 1 limeta
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • přepuštěné máslo
  • bílý pepř
  • himalájská sůl
Postup:
  1. Bulgur si uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Mezitím si na přepuštěném másle osmahneme na drobné kostičky pokrájené šalotky a na tenké proužky fenykl. Tuto směs lehce osolíme a opepříme.
  3. Až se nám uvaří bulgur, na pánvi si rozpustíme asi lžíci přepuštěného másla a zlehka na něm bulgur osmahneme tak, aby byl lehce křupavý. Bulgur necháme zchladnout.
  4. V misce si smícháme olivový olej, šťávu z limetky a med. Zálivku lehce osolíme a opepříme a vhodíme do ní na kostičky pokrájené (oloupané a vypeckované) avokádo.
  5. Granátové jablíčko rozkrojíme napůl a „vyboucháme“ z něj pecičky (zde máte návod, jak je z něj dostanete https://www.youtube.com/watch?v=CSqVVRII6KY)
  6. A teď už stačí jen smíchat bulgur s fenyklem, avokádem, granátovým jablíčkem a rukolou.
  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 2 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *