Boutique Hotel Tanzberg

Boutique Hotel Tanzberg

Jak jsem již před několika dny psala, testovali jsme novou restauraci Marcela Ihnačáka v Mikulově. Vydali jsme se tam v partě 4 lidí v době nedělního oběda. Když jsme si volali v neděli ráno kvůli rezervaci, bylo již úplně plno, takže nám rezervaci udělali do pivnice Golem, která k restauraci patří. Bylo mi sděleno, že je zde úplně stejné menu, jako v restauraci. Dopředu jsem si na webových stránkách restaurace prostudovala jídelní lístek, abych měla alespoň představu o tom, z jakých jídel budeme vybírat.

Dýňové pochoutky
Dýňové pochoutky

Musím říci, že prostředí je opravdu krásné. Šli jsme nahlédnout i do restaurace a nakonec nás velmi mrzelo, že nemůžeme sedět tam, i když tam bylo obsazených maximálně třetina stolů. Snad zbytek byl opravdu na rezervace. Dostali jsme tedy stůl v pivnici přímo pod reproduktorem, ze kterého vycházel zvláštní styl hudby, navíc ještě dost hlasitě. Ale tohle je věc osobního vkusu. Když nám číšník přinesl jídelní lístek, přišlo první zklamání, byl sice velmi podobný, ale polovina jídel v něm chyběla (i když mi bylo řečeno, že je úplně stejný s tím, co je v restauraci). Naštěstí měli ale ještě sezónní menu (dýňové), ve kterém byla nabídka jídel celkem široká. Nakonec mi to nedalo a poprosila jsem obsluhu, zda bych mohla dostat jídlo, které není v nabídce v pivnici, a ochotně jsem ho nakonec opravdu dostala.

Vynikající dýňová polévka s chilli bylinkovou strouhankou pangrattata
Vynikající dýňová polévka s chilli bylinkovou strouhankou pangrattata

Pak ale přišlo zklamání číslo dvě. Objednali jsme si jídlo ve dvanáct hodin a ještě v jednu hodinu nebylo u nás na stole. A během té hodiny ani obsluha nepřišla, zda nechceme něco k pití nebo se omluvit za zpoždění. Jídlo jsme dostali až po 75 minutách. Takováto doba je podle mne na 4 jednoduchá jídla, ještě v době oběda, dost dlouhá. Ještě k tomu jsem si objednala steak z hovězí svíčkové (medium rare) a na stůl mi přistál steak, který byl ještě více propečený než well done. Ostatní jídla byla z mého pohledu dost průměrná. Výborná byla jen dýňová polévka ze sezónního menu. Dále jsme měli steak z hovězí svíčkové s rozmarýnovou a pepřovou omáčkou (místo medium rare jsme dostali well done), grilovaného lososa s pomerančovo-medovou omáčkou a sezamem (to bylo asi nejlepší hlavní jídlo), filírovanou vepřovou panenku s pečenými rajčaty, listy, balzamikem a parmezánem (velmi podprůměrné jídlo, u kterého se nám nelíbila ani prezentace na talíři) a rizoto s prosciuttem, dýní, parmezánem a bílým vínem Chardonnay. Moc se mi ale líbil dekor jejich talířů. Každý talíř byl jiný a stylem se dost odlišovali od ostatních restaurací.

Grilovaný losos s pomerančovo-medovou omáčkou a sezamem
Grilovaný losos s pomerančovo-medovou omáčkou a sezamem
 Filírovaná vepřová panenka s pečenými rajčaty, listy, balzamikem a parmezánem
Filírovaná vepřová panenka s pečenými rajčaty, listy, balzamikem a parmezánem
Rizoto s prosciuttem, dýní, parmezánem a bílým vínem chardonnay
Rizoto s prosciuttem, dýní, parmezánem a bílým vínem Chardonnay
steak z hovězí svíčkové s rozmarýnovou a pepřovou omáčkou
Steak z hovězí svíčkové s rozmarýnovou a pepřovou omáčkou
Well done versus medium rare
Well done versus medium rare

 

Shrnutí: Velmi jsem se do nové restaurace Marcela Ihnačáka těšila, ale asi jsem očekávala až příliš. Možná to byla jen shoda špatných náhod, a proto chci dát této restauraci ještě šanci, až zase vyrazíme do Mikulova. Jídelní lístek byl totiž nápaditý, ceny byly velmi přijatelné a prostředí bylo moc hezké. Přeji tímto mnoho spokojených zákazníků a snad naše příští návštěva dopadne lépe.

 

  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 1 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

4 × one =