,

Rýže s hovězím masem a zeleninou

Lednové číslo magazínu Na skok v kuchyni je plné rad, jak se vypořádat s kily navíc. Zde mám pro vás vynikající dietní jídlo, které si můžete bez výčitek dopřát.

POTŘEBUJEME

  • 200 g rýže Basmati
  • 250 g hovězí maso zadní
  • 1 lžička přepuštěného másla Ghí
  • 1 střední cibule
  • ½ pórku
  • 1 mrkev
  • Sýr dle chuti (parmazán, gouda, eidam)
  • Bylinková sůl
  • Pepř
  1. Do tlakového hrnce nalijeme zhruba 1 a ½ litru vody, kterou osolíme, vložíme maso a zhruba 1 hodinu vaříme pod tlakem.
  2. Mezitím si připravíme podle návodu na obalu rýži.
  3. V pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo, na kterém necháme zezlátnout nadrobno pokrájenou cibulku.
  4. Pórek si nakrájíme na tenká půlkolečka a oloupanou mrkev na nudličky julienne.
  5. Když je cibule zlatavá, přidáme pórek a po několika minutách i mrkev. Vše zlehka osmahneme a dochutíme bylinkovou solí a pepřem.
  6. Tlakový hrnec opatrně otevřeme a vyndáme z něj vařené maso, které si nakrájíme na drobné kostičky. Vývar z masa můžeme zamrazit a použít v jiném receptu.
  7. Do zeleniny přidáme nakrájené maso a rýži a smícháme dohromady. Podáváme s nastrouhaným sýrem (v dietní verzi například se sýrem Madeland Fitness 10%).

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

eleven + nineteen =