Vláčný perník

RECEPT | VLÁČNÝ PERNÍK

I když to vypadá, že se na perníku nedá vůbec nic zkazit, není to pravda. Často bývá perník vysušený nebo naopak hodně hutný. Tento je ale krásně vláčný a díky perníkovému koření i krásně voňavý.

Můžete ho upéct klasicky na plech a třeba polít čokoládovou polevou nebo můžete zkusit moji verzi a upéct perník v muffinové formě.

POTŘEBUJEME

  • 400 g polohrubé mouky
  • 300 g moučkového cukru
  • 1 prášek do perníku
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 dcl mléka
  • 1 dcl slunečnicového oleje
  • 4 lžíce švestkových povidel Hamé
  • 1 lžička perníkového koření
  1. V misce promícháme mouku, cukr, prášek do perníku, prášek do pečiva, kakao a perníkové koření.
  2. Nakonec přidáme vejce, mléko, olej, švestková povidla a důkladně promícháme.
  3. Perník můžeme nalít do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy o rozměru zhruba 35×25 cm nebo můžeme použít formu na muffiny (těsto lijeme zhruba do poloviny výšky formy, hodně v troubě vyběhne).
  4. Pečeme na 175 stupňů 35 – 40 minut.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *