RECEPT | VLÁČNÁ BÁBOVKA S BORŮVKAMI

Na tuto bábovku jsem použila formu o velikosti cca 1,4 l. Pokud máte formu na velkou bábovku, doporučuji množství surovin zdvojnásobit.

POTŘEBUJEME

  • 180 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 120 g másla
  • 130 – 150 g třtinového cukru (rozmixovaného)
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • 2 vejce
  • hrst borůvek
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu (pouze v případě mražených borůvek)
  • 1 lžička nastrouhané kůry z citrónu
  • 125 g creme fraiche (příp. tučnější zakysané smetany)
  1. Mouku si prosejeme s práškem do pečiva.
  2. Máslo si v robotu vyšleháme s třtinovým cukrem (třtinový cukr, pokud není jemný, si vždy ještě promixuju, aby byl jemnější a lépe se s máslem vyšlehal). Po chvíli přidáme vanilkový extrakt a postupně zašleháváme vejce (nejdříve zašleháme jedno, poté až druhé), než nám vznikne světlý krém.
  3. V misce si smícháme borůvky se lžící kukuřičného škrobu a borůvky v něm obalíme. Pokud máme borůvky čerstvé, není potřeba kukuřičný škrob použít.
  4. Do těsta střídavě přidáváme creme fraiche a mouku s kypřícím práškem.
  5. Nakonec do hotového těsta zlehka vmícháme borůvky.
  6. Pečeme na 170 stupňů cca 50 – 60 minut (musíme vždy bábovku zkusit špejlí, zda je již upečená).


Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *