Višňový Eton Mess
,

RECEPT | VIŠŇOVÝ ETON MESS

Když se zamyslím nad tím, jaký význam má pro mě termín “mít blaho v hubě”, tak je to přesně tohle. Sladkost pusinek ve spojení s kyselými višněmi je totiž něco neskutečného.

POTŘEBUJEME

Na pusinky:

  • 2 bílky
  • 115 g cukru krupice
  • špetka soli
  • ocet

Na višně:

Na šlehačku:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • několik kapek kvalitního vanilkového extraktu

 

  1. Mísu, ve které budeme bílky šlehat, si nesmíme zapomenout vytřít octem. Já si vždycky dám několik kapek na papírovou utěrku a mísu důkladně odmastím.
  2. Bílky spolu se špetkou soli dáme do mísy a začneme na střední stupeň šlehat (já u KitchenAid šlehám na stupeň 4).
  3. Když začnou bílky světlat, po lžících přidáváme cukr. Vždy ho necháme zašlehat a teprve poté přidáváme další lžíci.
  4. Bílky šleháme, dokud nebudou krásně tuhé a lesklé (test, že jsou bílky hotové, je, že mísu obrátíme a bílky nevypadnou).
  5. Bílky naplníme do cukrářského sáčku. Já použila i nástavec, který udělá požadovaný tvar pusinky.
  6. Pečení záleží na velikosti. Na 90 stupňů necháme pusinky sušit 60 – 80 minut.
  7. Mezitím si připravíme višně. Višně se sirupem a Grand Marnier dáme na pánev a necháme svařit. Zhruba po 5 minutách vyndáme višně a necháme ještě sirup zredukovat. Poté pánev odstavíme z plotny, vrátíme višně zpět a necháme zchladnout.
  8. Šlehačem si vyšleháme smetanu s vanilkovým extraktem do tuha.
  9. Do skleničky vrstvíme svařené višně, nalámané pusinky a šlehačku. Nakonec dezert ozdobíme celými pusinkami.

Eton Mess

Eton Mess

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

thirteen − 1 =