RECEPT | VIŠŇOVÁ BUBLANINA

I když nejsem velkým příznivcem bublaniny, jsem milovníkem višní. Tato bublanina je ale celá jiná, než jak ji známe z mládí. Je vláčná a voní po úžasném pomerančovém likéru Grand Marnier. Kombinace sladkého těsta a kyselých višní je neskutečná.

POTŘEBUJEME

Korpus:

  • 100 g rozpuštěného másla
  • 240 g celozrnné žitné mouky
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • Špetka himalájské soli
  • 3 vejce velikost M
  • 160 g třtinového cukru
  • Máslo a hrubá mouka na vysypání formy

Náplň:

  • 500-600 g vypeckovaných višní
  • 4 cl Grand Marnier
  • 3 lžíce kokosového cukru

Drobenka:

  • 40 g másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 80 g mandlové mouky (jemně namletých mandlí)
  1. V rendlíku si rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout.
  2. V robotu vyšleháme třtinový cukr s vejci do světlé pěny. V druhé míse si smícháme mouku, prášek do pečiva a himalájskou sůl.
  3. Do světlé pěny zlehka zamícháme sypkou směs z druhé mísy. Nakonec po troškách přidáme máslo.
  4. Koláčovou formu vymažeme troškou másla a vysypeme hrubou moukou.
  5. Vypeckované višně dáme do mísy spolu s Grand Marnier, kokosovým cukrem a promícháme. Necháme cca 10 minut odležet. Višně necháme vykapat a zbylou šťávu si ponecháme. Polovinu šťávy přidáme do těsta a lehce promícháme.
  6. Těsto vylijeme do koláčové formy a poklademe višněmi.
  7. V míse si uděláme z másla, cukru a mandlové mouky drobenku, kterou poté koláč rovnoměrně posypeme.
  8. Pečeme na 180 stupňů cca 25-30 minut. V polovině pečení ještě koláč pokapeme zbylou šťávou z višní.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

patnáct − 7 =