RECEPT | TUŇÁKOVÉ PLACIČKY S DIPEM

Opravdu netradiční placičky s citrónovým dipem, které můžete servírovat nečekané návštěvě nebo si je připravit s sebou do práce jako super rychlou svačinku. Tento recept byl vytvořený pro časopis Apetit a najdete ho i na apetitonline.cz.

Počet porcí: 8-10 placiček

Na placičky:
  • 240 g tuňáka Rio Mare con Limone e Pepe Nero
  • 100 g kukuřice 
  • 100 g sýru feta
  • 1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 jarní cibulka
  • 1 vejce
  • přepuštěné máslo (příp. řepkový olej)
Na citronový dip:
  • 100 g tvarohu
  • 50 g žervé
  • 1-2 lžíce majonézy
  • šťáva z ½ citronu
  • citronová kůra z ½ citronu
  • 1 lžíce čerstvě nasekaných bylinek
  • sůl, pepř
Na dozdobení:
  • microgreens
  • citron 
Postup:
  1. Tuňáka slijeme a dáme ho do misky. Přidáme kukuřici, najemno nastrouhaný sýr feta, kukuřičný škrob, na půlkolečka nakrájenou jarní cibulku a vejce. Vše dobře promícháme. Pokud není směs na placičky úplně kompaktní, přidáme ještě trošku škrobu.
  2. Na pánev dáme lžíci přepuštěného másla (případně řepkového oleje) a tvarujeme na pánvi placičky (cca 1,5 – 2 cm vysoké). Opékáme je z obou stran do zlatova. 
  3. V misce si smícháme tvaroh, žervé, majonézu, citronovou šťávu, citronovou kůru a nasekané bylinky. Vše dobře promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Hotové placičky podáváme s citronovým dipem.

Recept najdete také na mém Instagramu.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *