RECEPT | TORTILLY S KUŘECÍM MASEM A TZATZIKI

Tzatziki, jak jistě víte, mají původ v řecké kuchyni a právě tam se nejčastěji servírují jako předkrm. Vy je ale můžete použít jako dip do tortill podle tohoto receptu. Když se spojí tzatziki, kuřecí maso v řeckém stylu masa gyros a tzatziki, vznikne skvělé jídlo.

Na kuřecí maso:
  • 500 g kuřecího masa (např. stehenní řízky)
  • 100 g řeckého jogurtu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šalotky
  • uzená paprika, sůl, pepř
  • přepuštěné máslo (případně řepkový olej)
Na tzatziki:
  • 1 salátová okurka
  • 140 g řeckého jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z citronu
  • 1 lžička kopru (lze vynechat)
  • olivový olej
  • sůl, pepř
Na dokončení:
  • 4 tortilly Antica Cantina o průměru 20 cm
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • římský salát
  • nakládaná červená cibule
Postup:
  1. Maso si nakrájíme na drobné kousky. V misce si smícháme řecký jogurt, olivový olej, utřený česnek, najemno nakrájené šalotky, uzenou papriku, sůl a pepř. Maso si necháme marinovat cca 20 minut.
  2. Mezitím si připravíme tzatziki. Salátovou okurku si omyjeme a nahrubo nastrouháme. Okurku osolíme, promícháme a necháme ji odležet. 
  3. Smícháme si řecký jogurt, utřené stroužky česneku, několik kapek citronové šťávy a kopr. Okurka nám mezitím pustí šťávu, kterou z ní dobře vymačkáme. 
  4. Vymačkanou okurku smícháme s řeckým jogurtem a mletým pepřem a podle chuti případně ještě osolíme.
  5. Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a orestujeme na něm zprudka marinované maso. 
  6. Na další pánvi si rozpustíme trochu přepuštěného másla a z obou stran na něm dozlatova opečeme každou tortillu.
  7. Na opečenou tortillu dáme tzatziki, nakrájený římský salát, orestované maso a celé to dozdobíme nakládanou červenou cibulí. 

Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Antica Cantina.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *