,

RECEPT | TĚSTOVINY S LILKEM, CIZRNOU A HALLOUMI

Rychlá doba si žádá i rychlé pokrmy. Tyto těstoviny s lilkem, černými olivami, cizrnou a grilovaným sýrem halloumi inspirované Řeckem jsou hotové do 30 minut a navíc jsou naprosto geniální.

Na 3-4 porce:

  • 250 g těstovin Gobetti Rigati Adriana
  • 1 střední lilek
  • 1 plechovky cizrny
  • 1 malá sklenička černých oliv
  • 250 g sýra halloumi
  • hrst nasekaných bylinek (např. tymián, šalvěj, petrželka, estragon)
  • citronová šťáva
  • čerstvá máta
  • olivový olej
  • sůl 
  • pepř

  1. Těstoviny Adriana si uvaříme podle návodu na obalu. 
  2. Lilek nakrájíme na plátky cca 1 cm silné a posolíme ho. Necháme ho několik minut vypotit a poté ho osušíme ubrouskem. 
  3. Na pánvi na olivovém oleji lilek orestujeme ze všech stran. V průběhu restováni přidáváme ještě olivový olej pro lepší opečení. 
  4. Cizrnu slijeme a necháme okapat. Poté ji přidáme k lilku společně s pokrájenými olivami a velkou hrstí nasekaných bylinek. Vše zlehka ještě orestujeme. 
  5. Směs osolíme a opepříme podle chuti a smícháme ji s uvařenými těstovinami. 
  6. Sýr halloumi si nakrájíme na plátky. Pokapeme ho zlehka citrónovou šťávou a posypeme troškou nasekané máty. Grilujeme ho z obou stran, dokud není hezky opečený.
  7. Těstoviny dáme do hlubokého talíře a podáváme s opečeným sýrem halloumi. 
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *