RECEPT | SNÍDAŇOVÁ OVESNÁ KAŠE
Představuji vám moji nejoblíbenější ovesnou kaši, kterou mám minimálně jednou v týdnu ke snídani. Najdete v ní spoustu bílkovin, ale i úžasné oříškové máslo, které jí dodá krásně oříškovou chuť. Můžete si ji nachystat do skleničky a odnést si ji ke svačině do práce nebo do školy.
Na 3 porce kaše:
- 50 g ovesných vloček
- 1 lžíce kakaových bobů
- 1 lžíce plátkových mandlí
- 1/2 lžičky skořice
- 200 ml vody
- špetka soli
- 150 ml mléka plnotučného
- 1 lžíce oříškového másla
- 1 lžíce čekankového sirupu
- 1 lžíci chia semínek
- 20 g proteinu (vanilka nebo čokoláda)
Na dokončení:
- tvaroh
- Maracuja Yuzu
- čerstvé ovoce
Postup:
- Na pánev si dáme vločky, kakaové boby, plátkové mandle a lehce vše na sucho opražíme. Přidáme skořici, špetku soli a 200 ml vody. Kaši povaříme cca 2 minuty.
- Poté přidáme mléko a oříškové máslo a znovu kaši cca 2 minuty povaříme. V tuto chvíli přidáme čekankový sirup, chia semínka a protein. Kaši už nevaříme, jen vše dobře promícháme.
- Kaši přendáme do misky, přidáme tvaroh, Maracuju a čerstvé ovoce.
Recept najdete také na mém Instagramu.