RECEPT | ŠNECI S OŘECHOVO-SKOŘICOVOU NÁPLNÍ
Jestli existuje nějaký náš rodinný recept, který je podle mě úplně “vymazlený”, je to recept na kynuté těsto. Připravujeme z něj vánočku, mazance nebo kynuté koláče. No a samozřejmě i tyto šneky – moje oblíbence. Kombinace skořice, dobrých oříšků a mazlavého kynutého těsta je neskutečná. Díky Remosce jsem měla tu možnost si zkusit pečení trošku jinak, než klasicky na horkovzduch v troubě. A musím říci, že hned napoprvé jsem byla s výsledkem pečení spokojená.
POTŘEBUJEME
Na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krupice
- 1/2 vanilkového cukru
- 100 g másla
- 1/2 kostky droždí
- 1 lžička soli
- 1 vejce + 1 žloutek
- 240 ml vlažného mléka
- trochu rumu
Na náplň:
- 50 g másla
- 2 vrchovaté lžíce cukru
- 2 lžičky skořice
- 150 g nasekaných vlašských ořechů
- máslo na potírání
- Nejdříve si připravíme kvásek. Do misky si rozdrobíme droždí, které zasypeme lžící cukru a necháme ho rozpustit. Poté ho zalijeme vlažným mlékem (cca 40 ml) a zasypeme lžící polohrubé mouky. Kvásek dáme na teplé místo vzejít.
- Do mísy si poté dáme polohrubou mouku a asi polovinu hladké mouky, cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, mléko a rum. Tuto směs necháme v robotu dobře zpracovat. Až nám kvásek zdvojnásobí objem, přidáme ho k těstu a na nejnižší stupeň dobře promícháme. Nakonec do těsta necháme zapracovat střídavě zbytek hladké mouky a rozpuštěné (zchladlé) máslo.
- Zpracované těsto si dáme do mísy a necháme zhruba 1,5 až 2 hodiny vykynout.
- Mezitím si rozpustíme máslo na náplň a necháme ho v pokojové teplotě zchladnout.
- Vykynuté těsto si vyválíme na obdélník, namažeme na něj máslo, posypeme cukrem smíchaným se skořicí a ořechy. Těsto zarolujeme a nakrájíme z něj šneky (cca 4 – 5 cm) a naskládáme je do Remosky (každého vždy ze strany potřeme trochou rozpuštěného másla).
- Pečeme cca 30 minut.
Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Remoska.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 5 Votes
Těsto je vážně moc fajn, dnes jsem zkoušela poprvé a určitě ho budu používat i nadále.
Krásný den, já to těsto miluju, je mé nejoblíbenější 🙂