RECEPT | ŠNECI S OŘECHOVO-SKOŘICOVOU NÁPLNÍ

Jestli existuje nějaký náš rodinný recept, který je podle mě úplně “vymazlený”, je to recept na kynuté těsto. Připravujeme z něj vánočku, mazance nebo kynuté koláče. No a samozřejmě i tyto šneky – moje oblíbence. Kombinace skořice, dobrých oříšků a mazlavého kynutého těsta je neskutečná. Díky Remosce jsem měla tu možnost si zkusit pečení trošku jinak, než klasicky na horkovzduch v troubě. A musím říci, že hned napoprvé jsem byla s výsledkem pečení spokojená.

POTŘEBUJEME

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 100 g másla
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • 240 ml vlažného mléka
  • trochu rumu

Na náplň:

  • 50 g másla
  • 2 vrchovaté lžíce cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 150 g nasekaných vlašských ořechů
  • máslo na potírání
  1. Nejdříve si připravíme kvásek. Do misky si rozdrobíme droždí, které zasypeme lžící cukru a necháme ho rozpustit. Poté ho zalijeme vlažným mlékem (cca 40 ml) a zasypeme lžící polohrubé mouky. Kvásek dáme na teplé místo vzejít.
  2. Do mísy si poté dáme polohrubou mouku a asi polovinu hladké mouky, cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, mléko a rum. Tuto směs necháme v robotu dobře zpracovat. Až nám kvásek zdvojnásobí objem, přidáme ho k těstu a na nejnižší stupeň dobře promícháme. Nakonec do těsta necháme zapracovat střídavě zbytek hladké mouky a rozpuštěné (zchladlé) máslo.
  3. Zpracované těsto si dáme do mísy a necháme zhruba 1,5 až 2 hodiny vykynout.
  4. Mezitím si rozpustíme máslo na náplň a necháme ho v pokojové teplotě zchladnout.
  5. Vykynuté těsto si vyválíme na obdélník, namažeme na něj máslo, posypeme cukrem smíchaným se skořicí a ořechy. Těsto zarolujeme a nakrájíme z něj šneky (cca 4 – 5 cm) a naskládáme je do Remosky (každého vždy ze strany potřeme trochou rozpuštěného másla).
  6. Pečeme cca 30 minut.

 

Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Remoska.

  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 1 Votes

Sdílet

Mohlo by se vám líbit...

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

16 − 2 =