RECEPT | SLANÉ TYČINKY
Tyto bezkonkurenční slané tyčinky je možné připravit k jakékoli příležitosti. Z vlastní zkušenosti vím, že jsou velmi dobré a hlavně velmi “jedlé”. Stačí ochutnat a určitě nezůstanete jen u jedné, to vám zaručuji. V receptu máte dvě varianty tyčinek, bezlepkovou a tu z pšeničné mouky.
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 12 – 15 minut
Na tyčinky z pšeničné mouky:
- 100 g hladké pšeničné mouky + na podsypání
- 100 g másla
- 100 g plnotučného tvarohu
- 1 žloutek na potření
- ½ lžičky soli
Na tyčinky z bezlepkové mouky:
- 110 g bezlepkové mouky Schär Mix B + na podsypání
- 100 g másla
- 100 g plnotučného tvarohu
- 1 žloutek na potření
- ½ lžičky soli
Na posypání:
- nemletý mák
- bílý a černý sezam
- sýr gouda
Postup:
- Z mouky, povoleného másla, tvarohu a soli si vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále vyválíme do tvaru obdélníku.
- Rádlem si těsto nakrájíme do požadovaného tvaru tyčinek.
- Těsto potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem, sezamem nebo sýrem gouda.
- Pečeme na 180 stupňů 12-15 minut.