,

RECEPT | SLANÉ TYČINKY

Tyto bezkonkurenční slané tyčinky je možné připravit k jakékoli příležitosti. Z vlastní zkušenosti vím, že jsou velmi dobré a hlavně velmi “jedlé”. Stačí ochutnat a určitě nezůstanete jen u jedné, to vám zaručuji. V receptu máte dvě varianty tyčinek, bezlepkovou a tu z pšeničné mouky.

Náročnost: snadné

Doba přípravy: 10 minut

Doba pečení: 12 – 15 minut

Na tyčinky z pšeničné mouky:
  • 100 g hladké pšeničné mouky + na podsypání
  • 100 g másla
  • 100 g plnotučného tvarohu
  • 1 žloutek na potření
  • ½ lžičky soli
Na tyčinky z bezlepkové mouky:
  • 110 g bezlepkové mouky Schär Mix B + na podsypání
  • 100 g másla
  • 100 g plnotučného tvarohu
  • 1 žloutek na potření
  • ½ lžičky soli
Na posypání:
  • nemletý mák
  • bílý a černý sezam
  • sýr gouda
Postup:
  1. Z mouky, povoleného másla, tvarohu a soli si vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále vyválíme do tvaru obdélníku.
  2. Rádlem si těsto nakrájíme do požadovaného tvaru tyčinek.
  3. Těsto potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem, sezamem nebo sýrem gouda.
  4. Pečeme na 180 stupňů 12-15 minut.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *