,

RECEPT | SALÁT S KUŘECÍM MASEM A MEDOVOU OMÁČKOU

Připravte si lehký pokrm, který se skvěle hodí třeba k večeři. Díky kuřecímu masu skvěle zasytí a salát doplněný medovo-balzamikovou omáčkou dokonale nahradí přílohu plnou sacharidů.

Počet porcí: 2

Na salát:
  • mix salátů 
  • ředkvičky
  • cherry rajčata
  • okurka
  • olivový olej
  • balzamikový krém Balsamico Crema Bzenecký ocet
Na kuřecí maso:
  • 250 g kuřecích prsou
  • koření na kuře
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
  • vajíčko
  • panko strouhanka
  • přepuštěné máslo
Na omáčku:
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 2 lžičky balzamikového krému Balsamico Crema Bzenecký ocet
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička sezamu (černý i bílý)
Postup:
  1. Nejdříve si připravíme kuřecí maso. Prso si rozdělíme na 2 nebo 3 plátky. Všechny plátky si z obou stran osolíme, opepříme a okořeníme kořením na kuře. Poté plátky obalíme v mouce, rozkvedlaném vajíčku a panko strouhance. Na pánvi si rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a osmažíme na něm kuřecí maso do zlatova. 
  2. Do hluboké misky dáme mix salátů, přidáme na plátky nakrájené ředkvičky, na čtvrtky nakrájená cherry rajčata a na kousky nakrájenou okurku. Vše lehce zakápneme olivovým olejem a balzamikovým krémem. Salát lehce promícháme.
  3. Do rendlíku si dáme med, sójovou omáčku a nadrobno nakrájený česnek. Vše necháme na mírném plameni rozpustit. Nakonec přidáme balzamikový krém a sezam a promícháme.
  4. Na salát naservírujeme na cca 1-2 cm nakrájené kuřecí maso, které polijeme medovo-balzamikovou omáčkou. 

Tip: Tento recept vznikl ve spolupráci s firmou Bzenecký ocet.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *