Rozpečené bagetky s kozím sýrem a hruškami

RECEPT | ROZPEČENÉ BAGETKY S KOZÍM SÝREM A HRUŠKAMI

Ještě jsem asi nikdy nebyla tak pyšná na tak jednoduché jídlo, ale kombinace zkaramelizovaných hrušek, kozího sýra a vlašských ořechů je neskutečná. Touto kombinací určitě ohromíte svoji návštěvu a přitom nestrávíte v kuchyni dlouhé hodiny.

POTŘEBUJEME

  • 1 malá bageta
  • 3 lžíce + 1 lžička másla
  • 1 lžička bylinkové soli
  • 1 krémový kozí sýr
  • 1 – 2 zralé hrušky
  • 3 lžíce balzamikového krému (např. Kalamáta Papadimitriou Granátové jablko)
  • hrstka vlašských ořechů
  • snítky tymiánu
  1. V misce si smícháme 3 lžíce změklého másla s bylinkovou solí.
  2. Na plátky nakrájenou bagetu potřeme bylinkovým máslem a v troubě na 170 stupňů necháme cca 10 minut opéct do zlatova.
  3. Na pánvi rozehřejeme lžičku másla, na kterém orestujeme oloupané a na měsíčky nakrájené hrušky. Poté přidáme balzamikový krém a necháme ho zredukovat.
  4. Na vychladlé bagetky namažeme kozí sýr, ozdobíme plátky restovaných hrušek, půlkou vlašského ořechu a snítkou tymiánu.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

5 × five =