RECEPT | RICOTTOVÝ KOLÁČ S OSTRUŽINAMI

Díky ricottě, která je nedílnou součástí receptu, je koláč nádherně vláčný. Pokud vám zrovna na zahradě nerostou ostružiny, můžete je nahradit malinami, švestkami nebo borůvkami.

POTŘEBUJEME

  • 135 g hladké mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 1 lžička prášku do pečiva (vrchovatější)
  • 2 špetky soli
  • 2 vejce
  • 150 g ricotty
  • Několik kapek vanilkového extraktu
  • 3 lžíce Grand Marnier
  • 50 ostružin
  • 3 lžíce třtinového cukru na obalení ostružin
  1. Vejce vyšlehejte s třtinovým cukrem do pěny. Lehce vmíchejte ricottu, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt, Grand Marnier, prosátou mouku s práškem do pečiva a sůl.
  2. V misce si smícháme ostružiny s cukrem.
  3. Těsto vylijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy (průměr 20 cm) a zasypeme ostružinami.
  4. Pečeme na 175 stupňů 50 – 55 minut.

 

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

2 + 14 =