,

RECEPT | DOMÁCÍ KEČUP

Klasický kečup doma v kuchyni moc nevyužívám. Tohle je ale úplně jiná liga. Můžete ho použít jako základ na domácí pizzu nebo do těstovin, které s touto pochoutkou povýšíte na delikatesu.

POTŘEBUJEME

  • 1 kg zralých rajčat
  • 2 sladká jablka
  • 2 větší cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 a 1⁄2 lžičky soli (nejlépe růžová himalájská)
  • 1⁄2 lžičky sladké papriky
  • 2 lžíce vinného octa
  • pepř (případně kajenský pepř)
  1. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme a oloupeme. Vykrojíme z nich tvrdší středy, zbavíme je semínek a nakrájíme na malé kousky.
  2. Stejně tak vykrájíme jablka, oloupeme a pokrájíme.
  3. V kastrolu si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli do sklovata. Přidáme jablka, sladkou papriku a orestujeme. Poté zasypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, sůl, pepř a ocet. Vše necháme cca 1 hodinu probublávat, dokud směs nezhoustne.
  4. Odstavíme z plotny, rozmixujeme a plníme do vymytých sklenic.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

dvacet − 19 =