,

RECEPT | POMAZÁNKA S PEČENOU ČERVENOU ŘEPOU A RICOTTOU

Člověk by ani neřekl, že tato pomazánka je pouze z několika surovin. Je totiž naprosto skvělá. Ať už si ji připravíte k večeři nebo pro návštěvu, budete z ní nadšení.

POTŘEBUJEME

Na pomazánku:

  • 2 menší bulvy červené řepy
  • 250 g ricotty (případně Lučiny)
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • sůl, pepř

Na dokončení:

  • hrst směsi oříšků a semínek (např. lískové oříšky, pistácie, sezam a mák)
  • několik kapek olivového oleje (např. můj oblíbený Arbequina Premium)
  • sůl
  • klíčky
  • 2 ciabatty
  1. Červenou řepu si omyjeme a zabalíme do alobalu. Já ji vždycky peču ve své troubě od značky Bosch ve 4D horkém vzduchu na 200 stupňů. Trvá to hodinu až hodinu a půl (záleží na velikosti řepy). Řepu necháme vychladnout a poté ji oloupeme.
  2. Červenou řepu si nastrouháme najemno, přidáme ricottu, tymián a podle vlastní chuti osolíme a opepříme.
  3. Na pánev si dáme několik kapek olivového oleje, ořechy si zlehka nasekáme a přidáme spolu se sezamem a mákem na pánev. Zlehka tuto oříškovou směs osolíme a restujeme chvilku do zezlátnutí. Směs si dáme do misky.
  4. Na pánev si dáme opět několik kapek olivového oleje a opečeme na něm z obou stran na plátky nakrájené ciabatty.
  5. Na ciabatty dáme pomazánku z řepy, ozdobíme klíčky a oříškovou směsí.

Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Bosch.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *