RECEPT | POLEVA NA ZDOBENÍ PERNÍČKŮ

Připravit si dobré perníčky, to je někdy věda. Jiný recept potřebujete na perníčkovou chaloupku, jiný zase na ty krásně měkoučké perníčky. Já perníčkovou chaloupku dělám z těsta podle kuchaře Romana Pauluse, který najdete na YouTube v Lidl akademii, a ty měkké zase peču podle mých kamarádů z blogu Neplecha na plechu. Mám tu pro vás ale návod na polevu na perníčky. Protože poleva, to je někdy pořádná věda.

Potřebujeme:
  • 125 g moučkového pudrového cukru 
  • 1/2 lžičky citronové šťávy
  • 3 kávové lžičky přecezeného bílku
Postup:
  1. Do misky si dejte prosátý moučkový cukr, přidejte citronovou šťávu a bílek. Vše pomocí stěrky promíchejte. Ideální je tou stěrkou třít polevu o boky misky. Hotovou polevu dejte do zdobicího sáčku a můžete ji hned použít ke zdobení.

Pokud se vám zdá poleva příliš hustá, stačí přidat pár kapek citrónové šťávy navíc.

Důležité věci k tomu, aby se poleva povedla:
  • moučkový cukr používejte ideálně ten pudrový (seženete ho např. od značky Korunní nebo v Marks & Spencer)
  • i když máte moučkový pudrový cukr, stejně ho přesejte přes jemné sítko
  • pokud jste nesehnali pudrový moučkový cukr, použijte normální, ale přesejte ho přes sítko několikrát
  • bílek přepasírujte přes jemné sítko

Tento článek najdete také v prosincovém magazínu.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *