RECEPT | PISTÁCIOVÉ STROMEČKY

Většinu cukroví, které u nás v rodině připravujeme, slepujeme nějakým krémem. A já si říkala, že bych letos chtěla vymyslet i nějaké bez krému. Tyto pistáciové stromečky jsou přesně to, co jsem si představovala. Jsou plné pistácií a v kombinaci s bílou čokoládou a kyselými malinami jsou naprosto úžasné. 

Na stromečky:

  • 125 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 80 g cukru krupice
  • 45 g cukru moučka
  • 125 g pistáciové mouky (dá se koupit třeba na www.zdraveorechy.cz, já kupuji praženou pistáciovou mouku)
  • 1 žloutek

Na dokončení:

  • bílá čokoláda
  • pistácie
  • lyofilizované maliny
  1. Do mísy si dáme mouku, na kostičky nakrájené máslo, oba cukry, pistáciovou mouku a žloutek. Pomocí nástavce typu K necháme těsto zpracovat. Pokud nemáte robota, není problém těsto zpracovat na vále rukama, jen postupujte rychle. 
  2. Hotové těsto dáme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odležet.
  3. Těsto si vyndáme a necháme 10-15 minut v pokojové teplotě, aby nám šlo dobře rozválet. 
  4. Rozehřejeme si troubu na 175 stupňů.
  5. Těsto si vyválíme na cca 3 mm a vykrájíme stromečky (případně jiné tvary). Pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Pečeme cca 12-15 minut do zlatova.
  7. Hotové sušenky necháme vychladnout.
  8. Pistácie si dáme do sekáčku a rozmixujeme. Já používám sekáček, který mám k tyčovému mixéru Braun MultiQuick 9X, a stačí mi několik zmáčknutí a pistácie jsou krásně nasekané.
  9. Do misek si připravíme nasekané pistácie a lyofilizované maliny, které si pomocí prstů také rozdrtíme.
  10. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. 
  11. Sušenku z jedné strany ponoříme do čokolády a necháme zlehka okapat. Když vám jde s čokoládou špatně pracovat, můžete ji na sušenky nanášet pomocí lžičky nebo štětce. 
  12. Stromečky ihned ozdobíme pistáciemi a malinami podle vlastní fantazie a necháme vychladnout.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *