RECEPT | OŘECHOVÁ KOLEČKA S PISTÁCIEMI

Ořechová kolečka s pistáciemi jsme s mamkou vždy připravovaly s náplní z karamelu a nahoru jsme dávaly půlku vlašského ořechu. A náš „dvorní kritik“ (myslím tím našeho taťku, u kterého jen tak něco neprojde) prohlásil, že tahle verze je ještě lepší 😉 Vy si je ale můžete připravit podle svého. Nahoru doporučuji pistácie nebo půlku vlašského ořechu a jako náplň tuto z Nutelly nebo klasickou z karamelizovaného Salka a vyšlehaného másla.

Ořechová kolečka:
• 250 g hladké mouky
• 250 g cukru
• 250 g másla
• 250 g mletých ořechů (např. vlašských)
• 2 žloutky

Krém:
• 100 g másla
• 200 g Nutelly

Na čokoládovou polevu:
• 100 g čokolády na vaření
• 150 ml šlehačky

Na ozdobu:

• nasekané pistácie

  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále a necháme v lednici minimálně 30 minut odležet.
  2. Těsto si vyválíme na cca 3 mm silný plát a vykrajujeme z něj kolečka (kytičky), která klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme je v předem vyhřáté troubě cca 15 minut. Kolečka necháme vychladnout.
  3. V mezičase si vyšleháme máslo. Šleháme ho na střední stupeň cca 15 minut (jeho objem se nám hodně zvětší). Poté přidáváme po lžičkách Nutellu (šleháme už jen na nízké otáčky).
  4. Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu na vaření se šlehačkou.
  5. Kolečka naplníme připraveným krémem, slepíme je a máčíme v čokoládové polevě.
  6. Kolečka hned ozdobíme sekanými pistáciemi, dokud ještě poleva neztuhla.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *