,

RECEPT | OŘECHOVÁ KOLEČKA S PISTÁCIEMI

Ořechová kolečka s pistáciemi jsme s mamkou vždy připravovaly s náplní z karamelu a nahoru jsme dávaly půlku vlašského ořechu. A náš „dvorní kritik“ (myslím tím našeho taťku, u kterého jen tak něco neprojde) prohlásil, že tahle verze je ještě lepší 😉 Vy si je ale můžete připravit podle svého. Nahoru doporučuji pistácie nebo půlku vlašského ořechu a jako náplň tuto z nutelly nebo klasickou z karamelového Salka a vyšlehaného másla.

Ořechová kolečka:

• 250 g hladké mouky
• 250 g cukru
• 250 g másla
• 250 g mletých ořechů (např. vlašských)
• 2 žloutky

Krém:

• 100 g másla
• 200 g Nutelly

Na čokoládovou polevu:

• 100 g čokolády na vaření
• 150 ml šlehačky

Na ozdobu:

• nasekané pistácie

Postup:
  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále a necháme v lednici minimálně 30 minut odležet.
  2. Těsto si vyválíme na cca 3 mm silný plát a vykrajujeme z něj kolečka (kytičky), která klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme je v předem vyhřáté troubě cca 15 minut. Kolečka necháme vychladnout.
  3. V mezičase si vyšleháme máslo. Šleháme ho na střední stupeň cca 15 minut (jeho objem se nám hodně zvětší). Poté přidáváme po lžičkách nutellu (šleháme už jen na nízké otáčky).
  4. Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu na vaření se šlehačkou.
  5. Kolečka naplníme připraveným krémem, slepíme je a máčíme v čokoládové polevě.
  6. Kolečka hned ozdobíme sekanými pistáciemi, dokud ještě poleva neztuhla.
Sdílet

4 comments on “RECEPT | OŘECHOVÁ KOLEČKA S PISTÁCIEMI

  1. Už jsem si toto cukroví vyhlídla loňské Vánoce, ale nestihla jsem je nakonec. Až letos a jsou opravdu vynikající 👍👏🙂 Syn je úplně zbožňuje, rozhodně už patří mezi naše stálice 🙂👍

    • Krásný den, Katko,
      to mám opravdu velkou radost. Děkuji za zprávu a mějte krásné Vánoce 🙂

  2. Těsto právě skončilo v koši – nelze vyválet. Od vás první a zároveň poslední recept. Takových peněz všechno stojí a vy sem dáte recept, který je úplně na nic!!!

    • Krásný den, Kristý,
      to mě opravdu strašně mrzí a vůbec netuším, čím by to mohlo být. My je takto děláme každý rok a vždy se vše povede na jedničku. A jsou opravdu i moc dobré.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *