RECEPT | BEZLEPKOVÉ OŘECHOVÉ CUKROVÍ

Mám tu pro vás další recept, tentokrát na bezlepkové cukroví. Synovec, který má celiakii, má nejradši perníčky a linecké. Já chci ale každý rok vymyslet ještě nějaký nový druh, aby pořád neměl to stejné. Letos to jsou tyto ořechové hrudky.

POTŘEBUJEME

  • 50 g bezlepkové mouky Mix C Schär
  • 160 g mletých oříšků (např. vlašských)
  • 2 bílky
  • 150 g cukru moučka
  • špetka soli
  • 40-50 půlek vlašských ořechů
  1. Do mísy si dáme bílky a špetku soli a začneme šlehat (pomocí kuchyňského robota nebo ručního mixéru). Když nám začnou bílky bělat, začneme po lžících přidávat moučkový cukr. Šleháme ještě několik minut, dokud nemáme velmi tuhý sníh. 
  2. Do mísy přidáme mleté ořechy a na malý stupeň šleháme. Nakonec přidáme bezlepkovou mouku, kterou vmícháme pomocí ruční stěrky. 
  3. Připravíme si dva plechy, které vyložíme pečicím papírem. Troubu si rozehřejeme na horkovzduch na 170 stupňů. Pomocí dvou lžiček tvarujeme na plech hrudky. Nakonec na všechny hrudky dáme půlky vlašských ořechů.
  4. Pečeme cca 15 minut.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *