Nepečený zázvorový cheesecake

RECEPT | NEPEČENÝ ZÁZVOROVÝ CHEESECAKE

Receptů na cheesecake najdete na internetu nespočet. Já jsem ale vyzkoušela nové netradiční spolení chutí. Zázvorová příchuť dodá jemnému krému zajímavý šmrnc a v kombinaci s karamelovými sušenkami mu jen tak někdo neodolá.

POTŘEBUJEME

  • 150 g karamelových sušenek Lotus
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 200 g mascarpone
  • 250 g krémového sýra Philadelphia
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 130 g pudrového cukru
  • Šťáva z ½ citrónu
  • Kůra z ½ citrónu
  • 50 ml zázvorového sirupu Kitl
  1. V mixéru si rozmixujeme sušenky na prach a smícháme s rozpuštěným máslem.
  2. Formu na dort (průměr 18-20 cm) si vyložíme pečícím papírem (dno) a dno pokryjeme vzniklou směsí. Směs dobře upěchujeme a dáme chladit do lednice.
  3. Mezitím si připravíme krém. V robotu ušleháme mascarpone, krémový sýr a smetanu ke šlehání. Když nám smetana začne houstnout, přidáme přesátý cukr, šťávu a kůru z citrónu a zázvorový sirup. Vše ještě chvíli šleháme.
  4. Nakonec dáme krém do dortové formy a necháme vychladit do druhého dne.

Nepečený zázvorový cheesecake

Nepečený zázvorový cheesecake

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

seventeen − sixteen =