Mléčná rýže s mangem
,

RECEPT | MLÉČNÁ RÝŽE S MANGEM

Lahodná a sytá varianta snídaně, ale třeba i dopolední či odpolední svačiny. Mléčnou rýži s mangem si klidně můžete připravit den předem například do práce, do školy nebo na cesty.

POTŘEBUJEME

  • 350 g uvařené lepkavé rýže
  • 400 ml kokosového mléka
  • 30 g palmového cukru
  • 1 skořice celá
  • 1 vanilkový lusk
  • 250 g manga Dione

Na ozdobu:

  • strouhaný kokos
  • černý sezam
  • čerstvá máta
  1. Lepkavou rýži (příp. rýži Arborio) si uvaříme podle návodu na obalu. V hrnci si zahřejeme kokosové mléko s cukrem, skořicí a vanilkovým luskem a chvíli zahříváme. Když se nám cukr rozpustí, přidáme rýži a vaříme do zhoustnutí (6-9 minut).
  2. Mezitím si na pánvi zlehka zahřejeme mango Dione, které se nám díky tomu krásně rozvoní.
  3. Uvařenou mléčnou kaši necháme vychladnout a podáváme ji ozdobenou mangem, kokosem, sezamem a čerstvou mátou.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

2 × three =