RECEPT | MINI CROISSANTY S POVIDLY

S tímto receptem se vám musím pochlubit. Před několika týdny mě zástupci společnosti Savencia oslovili, zda bych se nestala členkou poroty pro jejich vánoční soutěž o nejlepší cukroví. Jelikož jsem v posledních letech pro značku Lučina připravovala spoustu receptů, nemohla jsem odmítnout. Účastníků soutěže bylo skoro čtyřicet a my museli vybrat jednoho. Já poté recept upekla, nafotila a rozhodla jsem se, že vám ho dám i na blog, ať si můžete tyto mini croissanty s povidly podle výherce soutěže doma taky vyzkoušet. My děláme s mamkou něco podobného, jen tyto rohlíčky plníme ořechovou náplní.

POTŘEBUJEME:

  • 150 g másla
  • 4 žloutky
  • 120 g krémového sýra Lučina
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 250-300 g hladké mouky (záleží na typu mouky, já použila 250 g a bylo to akorát) + na pomoučení
  • povidla
  • moučkový cukr na obalení
  1. Do mísy si nastrouháme studené máslo. Přidáme sůl, žloutky a vanilkový extrakt.
  2. Pomocí metly vše promícháme (já jsem vše připravovala v robotu s nástavcem typu „K“).
  3. Přidáme Lučinu a opět hněteme cca 2-3 minuty. Poté snížíme rychlost a po lžících přidáváme mouku, dokud nám nevznikne hladké těsto.
  4. Těsto si dáme do potravinové fólie a necháme minimálně 20 minut vychladit v lednici.
  5. Těsto si rozdělíme na dvě části a z každé vyválíme kruh (vál si podle potřeby podmoučíme moukou).
  6. Pokud nám nevznikne přesný kruh, můžeme použít talíř a hezky si podle něj těsto vyříznout. Těsto si poté rozdělíme na 8 trojúhelníčků.
  7. Každý trojúhelník pomažeme vrstvou povidel a zarolujeme do tvaru mini croissantu.
  8. Croissanty dáme na plech s pečicím papírem a pečeme na 180 stupňů 20-25 minut do zlatova (v mé troubě to trvalo o trošku méně než 20 minut, tak je nezapomeňte hlídat).
  9. Ještě teplé croissanty obalujeme v moučkovém cukru.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *