,

RECEPT | MERUŇKOVÉ KNEDLÍKY

Vychytaný recept mojí mamky na meruňkové knedlíky je už stálicí v naší rodinné kuchařce. My je tentokrát ještě vylepšily o lahodný tvaroh a mátový cukr, který dodá knedlíkům novou zajímavou chuť.

POTŘEBUJEME

  • 250 g vařených brambor
  • 220 g hrubé mouky
  • 250 g tučného tvarohu
  • 30 g povoleného másla
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • 12 středních meruněk (vypeckovaných)

K podávání:

  • 250 g tvarohu
  • 100 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce Grand Marnier
  • vanilkový extrakt

Mátový cukr:

  • hrst čerstvé máty
  • 3 lžíce cukru krupice

 

  1. Uvařené brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme a necháme zcela vychladnout.
  2. Promícháme s tvarohem, žloutky a máslem. V hrnci přivedeme vodu k varu, mírně ji osolíme, osladíme zhruba lžící cukru (můžeme přidat i trochu Grand Marnier).
  3. Zapracujeme hrubou mouku, vytvoříme váleček a rozdělíme ho na cca 12 dílů (podle velikosti a počtu meruněk). Pokud nám těsto hodně lepí, přidáme ještě trochu mouky. Kolečka těsta pomoučenou rukou trochu zploštíme a vypeckované meruňky dobře zabalíme.
  4. Knedlíky vkládáme do vařící vody, lehce nadzvedneme ode dna a poté, co po několika minutách vyplavou, vaříme je ještě 2 – 3 minuty.
  5. Tvaroh si v misce smícháme s jogurtem, moučkovým cukrem Grand Marnier a několika kapkami vanilkového extraktu.
  6. Servírujeme s našlehaným tvarohovým krémem a posypeme cukrem umixovaným s mátou.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

tři × 4 =