RECEPT | MALAJSKÉ LÍVANCE S OŘÍŠKY

Tento recept jsem se naučila na kurzu vaření v Café Buddha pod vedením úžasné šéfkuchařky Sofia Smith a mám obrovskou radost, že mi dovolila ho zveřejnit na mém blogu. Já jsem totiž snad ještě lepší lívance nejedla. Tradičně se prý na malajských trzích podávají s opraženými arašídy, můžete ale naplnit i čokoládou, kondenzovaným mlékem nebo nakrájenými banány.

POTŘEBUJEME

Na těsto:

  • 330 g hladké mouky
  • 10 g sušeného droždí
  • 1 lžička jedlé sody
  • 60 g cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 „šťastná“ vajíčka
  • cca 350 ml vody

Na dokončení:

  • 200 g opražených nesolených arašídů (kupuji na eshopu Svět plodů)
  • 100 g cukru
  • 120 g másla + na smažení
  • javorový nebo Golden sirup (nemusí být)
  1. V misce si smícháme mouku, droždí, jedlou sodu, cukr a sůl.
  2. V druhé misce si prošleháme vejce s vodou a smícháme se suchými ingrediencemi. Mísu přikryjeme potravinovou fólií a necháme 2 hodiny odpočinout.
  3. Na nepřilnavou pánev si dáme trochu másla a smažíme na ní lívanec (dělám průměr cca 15 cm). Pozor, smažíme pouze z jedné strany. Když nám začne těsto nahoře trochu pobublávat, posypeme lívanec cukrem a nasekanými oříšky a překlopíme napůl.
  4. Hotový lívanec polijeme sirupem a posypeme nasekanými arašídy.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

5 × 4 =