,

RECEPT | LEVANDULOVÝ SIRUP

Neskutečná vůně, jednoduchá a rychlá příprava, to vše je levandulový sirup. Levandule právě krásně kvete, a proto ani vy neváhejte a vyrobte si z ní domácí sirup. Nejen, že tím překvapíte návštěvu, ale v dárkovém balení ho můžete věnovat i jako jedlý dárek.

Léto je ideální doba na přípravu sirupů. Výhodou tohoto sirupu je, že ho nemusíte využít pouze do domácích limonád a ledových čajů. Skvěle se hodí i na pokapání korpusů dortu, kterým dodá levandulový nádech. Můžete z něj ale připravit i dezert Crème Brûlée, Panna Cottu nebo ho použít k ochucení krémů, kterými promazáváte dort.

POTŘEBUJEME

  • 60 g čerstvých květů levandule
  • 1 l vody
  • 1 citrón v bio kvalitě
  • 800 g cukru krupice
  • 1 kyselina citrónová (20 g)
  • 1 lžíce Grand Marnier (můžeme vynechat)
  1. Do hrnce si dáme vodu, levandulové květy a na plátky nakrájený citrón. Směs přivedeme k varu a cca 5 minut provaříme. Poté necháme v hrnci vychladnout a 24 hodin louhovat.
  2. Druhý den sirup přes jemné plátýnko přecedíme a dáme do hrnce. Přidáme krupicový cukr a kyselinu citrónovou. Sirup zahříváme na nízký stupeň do úplného rozpuštění cukru. Nakonec přidáme na zintenzivnění chuti lžíci Grand Marnier.

TIP: Pokud si doma chcete vytvořit domácí levandulovou limonádu, stačí do sirupu nalít perlivou nebo neperlivou vodu, přidat kostky ledu, několik plátků citrónu a dozdobit čerstvými bylinkami (např. máta nebo meduňka).

Sdílet

One comment

  1. Krásná prezentace!!! 🙂

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *