Lentilkové mini dortíky
,

RECEPT | LENTILKOVÉ MINI DORTÍKY

Nejen pro děti můžete připravit tyto mini dortíky. U nás měly totiž úspěch hlavně u dospělých. Stačí vyměnit lentilky za oříšky, kousky čokolády nebo čerstvého ovoce a dezert pro dospělé je na světě.

  • Náročnost: snadné
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Doba pečení: 20 minut
  • Počet porcí: 12
Na muffiny:
  • 100 g mandlové mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 180 g třtinového cukru
  • 130 ml oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • 1 lžička citrónové kůry
Na dokončení:
  • 12 lžiček Extra Jam lesní směs
  • 500 g tučného tvarohu
  • 250 ml smetany ke šlehání (min. 30 %)
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • lentilky
Postup:
  1. V míse si smícháme všechny suroviny na muffiny. Vzniklé těsto plníme do plechu na muffiny, který si vyložíme papírovými košíčky na muffiny (12 ks). Pečeme na 180 stupňů 18–20 minut.
  2. V robotu si ušleháme tvaroh s cukrem. Přidáme do něj smetanu ke šlehání a šleháme, dokud nám krém hezky nezhoustne.
  3. Krém si naplníme do sáčku s nástavcem na zdobení. Na upečené (vychladlé) muffiny dáme lžičku Extra Jam lesní směs a zdobíme tvarohovým krémem.
  4. Muffiny těsně před podáváním ozdobíme lentilkami.

Děkuji Bellarose za poskytnutí nádherného nádobí na focení – keramický tácek Bellarose.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *