RECEPT | KREVETY SE SALÁTEM A BYLINKOVOU BAGETOU
Mám tu pro vás tip na další rychlé jídlo, které si můžete připravit klidně i na grilu. Jediné, co vám zabere trošku času, je očištění krevet, jinak je to opět rychlovka. Doporučuji vybírat kvalitní krevety a olivový olej, protože to je na tomto receptu to nejdůležitější. Na zálivku jsem použila Borges extra panenský olivový olej, který se skvěle hodí právě na použití do dresinků. A teď už pojďme na ten recept.
Na krevety a salát:
- 15 větších krevet
 - mix salátů
 - cherry rajčata
 - grep
 
Na marinádu na krevety:
- 2 lžíce Borges extra panenského olivového oleje
 - 1 lžička medu
 - šťáva z 1/3 grepu
 - 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
 - sůl
 - pepř
 - chilli pasta na špičku nože
 
Na marinádu na salát:
- 2 lžíce Borges extra panenského olivového oleje
 - 1/2 lžíce medu
 - 1 lžička dijonské hořčice
 - šťáva z 1/3 grepu
 - sůl, pepř
 
Na bylinkové bagetky:
- bagetky
 - máslo
 - nasekané čerstvé bylinky
 - sůl
 
Postup:
- Grep si oloupeme a vyfilírujeme jednotlivé kousky. Vše dáme do mísy. Šťávu, která nám z grepu vyteče, pak použijeme na obě marinády.
 - Krevety si očistíme a vyndáme z nich střívka. Poté si připravíme marinádu. Smícháme všechny suroviny na marinádu na krevety a krevety do ní naložíme (pokud máme čas, ideálně je necháme alespoň 2 hodiny marinovat).
 - Mezitím si připravíme marinádu na salát. Všechny suroviny na marinádu na salát si promícháme.
 - Ještě si připravíme bylinkové máslo na bagety. Povolené máslo (můžeme si ho zlehka i rozpustit) dáme do misky, přidáme do něj nasekané čerstvé bylinky a trošku soli. Vše dobře promícháme a namažeme ho z obou stran na nakrájené bagetky.
 - Krevety můžeme restovat samostatně nebo si je můžeme napíchat na bambusová napichovátka, která si dopředu namočíme do vody.
 - Krevety opečeme z obou stran na rozpálené pánvi nebo na grilu. Stačí jim opravdu chvilku z obou stran.
 - Mix salátů si vhodíme do marinády a důkladně promícháme. Salát naservírujeme na talíř a přidáme nakrájená rajčata a kousky grepu. Naservírujeme na něj krevety, bagetky a můžeme podávat.
 


                        


											
        
                            
                        
                        
                            
                        
                        
                            
                        
                        
                            
                        
                        
                            
                        
                        