RECEPT | KRÉMOVÁ ČESNEČKA S BYLINKOVÝMI KRUTONY

Chcete z těla vyhnat všechny neduhy a přitom si pochutnat? Uvařte si tuto krémovou česnečku s bylinkovými krutony, která vás díky bramborám i skvěle zasytí. Brambory se hodí do většiny krémových polévek a perfektně nahradí pšeničnou mouku. Navíc nákupem českých brambor podpoříte naše zemědělce, a to se počítá.

Na polévku:
  • 3 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (např. majoránka, tymián a šalvěj)
  • ½ lžičky kurkumy
  • 1 litr studené vody
  • 5 středních brambor

Na krutony:
  • housky nebo bagety 
  • nasekané bylinky
  • olivový olej
  • strouhaný parmazán
Postup:
  1. Na pánev si dáme přepuštěné máslo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Obojí necháme jen lehce zezlátnout a přidáme bylinky a kurkumu. 
  2. Poté do pánve nalijeme vodu a přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Vaříme, dokud nám brambory nezměknou.
  3. Mezitím si připravíme krutony. Nakrájíme si na kostky housku nebo bagetu, pokapeme je olivovým olejem a posypeme nasekanými bylinkami a strouhaným parmazánem. Pečeme v troubě na 170 stupňů do zlatova.
  4. Hotovou polévku rozmixujeme do hladkého krému a podáváme s bylinkovými krutony.

Pro více receptů a inspirace na každý den mrkněte na můj Instagram.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *