RECEPT | KAKAOVÁ ROLÁDA S ČERSTVÝM OVOCEM
Tuto kakaovou roládu máte připravenou opravdu za chvilku a věřím, že díky ní budete za hvězdu ve vaší kuchyni. Ať už ji připravíte jen pro svou rodinu nebo pro návštěvu, určitě bude chutnat každému.
POTŘEBUJEME
Na roládu:
- 5 vajec (žloutky a bílky zvlášť)
- 80 g moučkového cukru
- 30 g hladké mouky
- 20 g kvalitního kakaa
- špetka soli
- máslo na potření pečicího papíru
Na krém:
- 250 g mascarpone
- 200 g tučného tvarohu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g moučkového cukru
- několik kapek vanilkového extraktu
- 1 lžička citrónové kůry
Na dokončení:
- 50 g malinového rozvaru
- čerstvé ovoce (např. maliny, jahody, borůvky a physalis)
1. Bílky si dáme šlehat v robotu se špetkou soli. Když nám začnou bělat, začneme po lžících přidávat moučkový cukr, dokud z bílků neušleháme tuhý lesklý sníh.
2. Do hotového sněhu pak zašleháme pomalu žloutky. Nakonec pouze ručně zamícháme přesáté kakao a mouku.
3. Na plech si dáme pečicí papír, který z obou stran potřeme máslem, aby se nám hezky přilepil na plech. Hotové těsto rovnoměrně rozetřeme na pečicí papír a roládu pečeme na 180 stupňů cca 10 minut.
4. Hotovou roládu si sundáme z plechu, necháme ji chvilku zchladnout a zarolujeme, aby získala budoucí tvar rolády a dobře se nám rolovala (můžeme si ji zarolovat přes utěrku).
5. V robotu si vyšleháme tvaroh a mascarpone s moučkovým cukrem. Když je cukr dobře zašlehaný, přidáme smetanu ke šlehání a šleháme do tuhého krému. Nakonec přidáme vanilkový extrakt a citrónovou kůru.
6. Hotovou roládu si zase rozbalíme, potřeme malinovým rozvarem, na který rozetřeme zhruba 2/3 hotového krému. Roládu zarolujeme.
7. Do sáčku se zdobičkou si dáme zbytek krému a ozdobíme jím vršek rolády.
8. Nakonec ji ozdobíme čerstvým ovocem. Před podáváním doporučuji roládu nechat několik hodin vychladit.