RECEPT | KAKAOVÁ ROLÁDA S ČERSTVÝM OVOCEM

Tuto kakaovou roládu máte připravenou opravdu za chvilku a věřím, že díky ní budete za hvězdu ve vaší kuchyni. Ať už ji připravíte jen pro svou rodinu nebo pro návštěvu, určitě bude chutnat každému.

POTŘEBUJEME

Na roládu:

  • 5 vajec (žloutky a bílky zvlášť)
  • 80 g moučkového cukru
  • 30 g hladké mouky
  • 20 g kvalitního kakaa
  • špetka soli
  • máslo na potření pečicího papíru

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g tučného tvarohu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g moučkového cukru
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • 1 lžička citrónové kůry

Na dokončení:

  • 50 g malinového rozvaru
  • čerstvé ovoce (např. maliny, borůvky a physalis)

1. Bílky si dáme šlehat v robotu se špetkou soli. Když nám začnou bělat, začneme po lžících přidávat moučkový cukr, dokud z bílků neušleháme tuhý lesklý sníh.

2. Do hotového sněhu pak zašleháme pomalu žloutky. Nakonec pouze ručně zamícháme přesáté kakao a mouku.

3. Na plech si dáme pečicí papír, který z obou stran potřeme máslem, aby se nám hezky přilepil na plech. Hotové těsto rovnoměrně rozetřeme na pečicí papír a roládu pečeme na 180 stupňů cca 10 minut.

4. Hotovou roládu si sundáme z plechu, necháme ji chvilku zchladnout a zarolujeme, aby získala budoucí tvar rolády a dobře se nám rolovala (můžeme si ji zarolovat přes utěrku).

5. V robotu si vyšleháme tvaroh a mascarpone s moučkovým cukrem. Když je cukr dobře zašlehaný, přidáme smetanu ke šlehání a šleháme do tuhého krému. Nakonec přidáme vanilkový extrakt a citrónovou kůru.

6. Hotovou roládu si zase rozbalíme, potřeme malinovým rozvarem, na který rozetřeme zhruba 2/3 hotového krému. Roládu zarolujeme.

7. Do sáčku se zdobičkou si dáme zbytek krému a ozdobíme jím vršek rolády.

8. Nakonec ji ozdobíme čerstvým ovocem. Před podáváním doporučuji roládu nechat několik hodin vychladit.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *