RECEPT | JABLEČNÉ TAQUITOS

Spousta z vás mě moc dobře zná a ví, že jestli mi něco nechybí v lednici, jsou to tortilly. Tentokrát tu mám ale pro vás sladkou variantu v podobě jablečných taquitos. Zkoušeli jste už někdy tortilly na sladko? Pokud ne, tak je určitě zkuste, jsou plné dobrých oříšků, zkaramelizovaných jablíček a skořice.

  • 3 středně velká jablka
  • 30 g másla + na potření tortill a vymazání formy
  • 30 g třtinového cukru + na obalení
  • 1 lžička skořice + na obalení
  • hrst nasekaných pekanových oříšků (můžete použít i vlašské)
  • 6 tortill Antica Cantina (průměr 20 cm)
  1. Připravíme si zapékací formu o velikosti cca 30×20 cm. Vymažeme si ji máslem.
  2. Na pánev dáme máslo a na kostičky nakrájená oloupaná jablka (zbavená jádřinců). Ty na másle zlehka restujeme, po chvíli přidáme cukr, skořici a necháme lehce zkaramelizovat. Poté necháme směs vychladnout.
  3. V rendlíku si rozpustíme zhruba lžíci másla na potření tortill.
  4. Připravíme si 6 tortill, rozložíme si je na pracovní plochu a z jedné strany je potřeme rozpuštěným máslem. Otočíme si je potřenou stranou dolů a jablečnou směsí na ně rovnoměrně rozdělíme (vždy si uděláme takový pruh středem tortilly) a každou zarolujeme.
  5. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  6. V misce si smícháme zhruba 4 lžíce třtinového cukru a 2 lžičky skořice.
  7. Zarolované tortilly v cukru obalíme a vyskládáme je vedle sebe do zapékací mísy.
  8. Pečeme cca 15 minut.

Tento recept jsem vytvořila ve spolupráci se značkou Antica Cantina, jejichž tortilly mám neustále doma při ruce. Vařím z nich nejen slané, ale právě i tyto sladké recepty.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *