,

RECEPT | HRÁŠKOVO-FENYKLOVÝ KRÉM

Hráškový krém není nic neobvyklého, jedl ho jistě každý z vás. Když se ale k jemné chuti hrášku přidá výrazný fenykl, který polévku provoní a svou specifickou chutí obohatí, vznikne něco zcela nového a opravdu jedinečného. Vyzkoušejte si hráškovo-fenyklový krém uvařit podle tohoto receptu, bude vám chutnat.

Na polévku:
  • 50 g šalotky
  • 500 g fenyklu
  • 2 brambory
  • 3 lžíce přepuštěného másla
  • 1 l domácího zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • 350 g mraženého hrášku
  • 150 ml smetany ke šlehání
Na ozdobu:
  • piniové oříšky
  • fenyklová nať
Postup:
  1. Na přepuštěném másle si orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, kterou necháme zezlátnout. Poté přidáme očištěný a nakrájený fenykl a na kostičky nakrájené brambory a vše restujeme.
  2. Do hrnce si dáme zeleninový vývar a zahřejeme ho. Přidáme orestovanou směs a vaříme cca 15 minut. Polévku osolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového oříšku. Nakonec vhodíme hrášek, který povaříme 2–3 minuty.
  3. Polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Poté přidáme smetanu a zlehka promícháme.
  4. Podáváme ozdobené na přepuštěném másle orestovanou fenyklovou natí a piniovými oříšky.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *