RECEPT | HERMELÍN SE ZKARAMELIZOVANOU CIBULKOU A BYLINKOVOU BAGETOU
Jak už název mého blogu napovídá, nerada v kuchyni trávím dlouhé hodiny a upřednostňuji rychlé recepty. Myslím, že je nás tu takových víc 😊 Mám tu pro vás další rychlovku, kterou můžete připravit nejen na grilu, ale snadno i doma na pánvi, když budete potřebovat připravit něco rychlého k večeři.
Na dvě porce:
- 2 hermelíny
- 1 větší červená cibule
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice Maille
- sůl
Na bagetky:
- 1 bageta
- 3-4 lžíce másla
- 1 lžíce nasekaných bylinek
- sůl
K podávání:
- mix salátů
- cherry rajčata
- olivový olej
1. Cibuli si na pánvi vysmažíme do zlatova na přepuštěném másle. Poté přidáme čerstvé bylinky, třtinový cukr a hořčici. Ještě necháme vše chvíli karamelizovat. Nakonec vše podle chuti osolíme.
2. Hermelíny dáme na gril nebo pánev a opečeme.
3. Bagetu si nakrájíme na plátky. Máslo si rozpustíme a přidáme do něj bylinky a sůl. Hotové bylinkové máslo namažeme na baletky z obou stran a opečeme je na grilu nebo na pánvi.
4. Hotové hermelíny naservírujeme na talíř a přidáme na ně zkaramelizovanou cibulku.
5. Podáváme s bagetkami, mixem salátů a cherry rajčaty.
Tento příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Maille.