,

RECEPT | HERMELÍN SE ZKARAMELIZOVANOU CIBULKOU A BYLINKOVOU BAGETOU

Jak už název mého blogu napovídá, nerada v kuchyni trávím dlouhé hodiny a upřednostňuji rychlé recepty. Myslím, že je nás tu takových víc 😊 Mám tu pro vás další rychlovku, kterou můžete připravit nejen na grilu, ale snadno i doma na pánvi, když budete potřebovat připravit něco rychlého k večeři. 

Na dvě porce:

  • 2 hermelíny
  • 1 větší červená cibule
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice Maille
  • sůl

Na bagetky:

  • 1 bageta
  • 3-4 lžíce másla
  • 1 lžíce nasekaných bylinek
  • sůl

K podávání:

  • mix salátů
  • cherry rajčata
  • olivový olej

1. Cibuli si na pánvi vysmažíme do zlatova na přepuštěném másle. Poté přidáme čerstvé bylinky, třtinový cukr a hořčici. Ještě necháme vše chvíli karamelizovat. Nakonec vše podle chuti osolíme.
2. Hermelíny dáme na gril nebo pánev a opečeme.
3. Bagetu si nakrájíme na plátky. Máslo si rozpustíme a přidáme do něj bylinky a sůl. Hotové bylinkové máslo namažeme na baletky z obou stran a opečeme je na grilu nebo na pánvi.
4. Hotové hermelíny naservírujeme na talíř a přidáme na ně zkaramelizovanou cibulku.
5. Podáváme s bagetkami, mixem salátů a cherry rajčaty.

Tento příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Maille.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *