Green bowl
,

RECEPT | GREEN BOWL

Green bowl, miska až po okraj naplněná tím největším bohatstvím, které nám příroda nabízí – vitamíny, minerály, vlákninou, přírodními barvivy apod. Přípravou tohoto výživově hodnotného jídla pojede vaše tělo na plné obrátky.

POTŘEBUJEME

  • 100 g quinoy
  • ½ brokolice
  • 100 g hrášku Dione
  • 4 ředkvičky
  • ½ zralého avokáda
  • 50 g listového špenátu
  • 1 lžička přepuštěného másla
  • hrst petrželky
  • 30 g parmezánu
  • sůl
  1. Quinou si uvaříme podle návodu na obalu. Můžeme klidně použít bílou i černou quinou.
  2. Brokolici si zblanšírujeme. Brokolici rozdělenou na malé kousky vhodíme do vroucí osolené vody a zhruba 3 minuty povaříme. Mezitím si připravíme misku se studenou vodou, do které po uplynutí 3 minut okapanou brokolici přendáme (díky tomu se nám zachová krásně zelená barva).
  3. Stejný proces zopakujeme i s hráškem. Ten ale vaříme pouze minutu.
  4. Ředkvičky opláchneme a nakrájíme na čtvrtky. Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky.
  5. Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a krátce na něm orestujeme listový špenát. Trvá to zhruba minutu.
  6. Do mísy naservírujeme uvařenou quinou, brokolici, hrášek, ředkvičky, avokádo, špenát a petrželku. Vše zasypeme na hoblinky nastrouhaným parmezánem.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

three + twelve =