Francouzské mini kuřátko
,

RECEPT | FRANCOUZSKÉ MINI KUŘÁTKO

Toto mladé kuřátko má velmi jemné a křehké maso. Většinou se podává celé jako porce pro jednoho. Jediné, na co si dejte při přípravě pozor, je vysušení tohoto jinak krásně šťavnatého kousku.

POTŘEBUJEME

  • 1 mini kuřátko Coquelete (cca 500 g)
  • 200 ml pomerančové šťávy
  • 4 šalotky
  • 2 – 3 lžíce Angostura 7 Y.O.
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 150 ml kokosového mléka Aroy
  • Himalájská sůl
  • Čerstvý pepř
  1. Na pánev si dáme přepuštěné máslo a osolené kuřátko na něm ze všech stran zprudka opečeme.
  2. Do pekáče přendáme kuřátko spolu s přepuštěným máslem, které nám zbylo v pánvi. Přihodíme nadrobno nakrájenou šalotku, Angosturu, pepř a pomerančovou šťávu.
  3. Pečeme cca 30 minut na 180 stupňů. Po uplynulé době přidáme kokosové mléko a zvýšíme teplotu na 200 stupňů. Dopečeme ještě dalších 10 minut do křupava.
  4. Kuřátko vyndáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme chvilku odpočinout. Mezitím si pomerančovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem.
  5. Kuřátko podáváme s opečeným bramborem.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

3 × five =