RECEPT | ČOKOLÁDOVÉ DORTÍKY

Zkoušeli jste už doma připravit tzv. mugcake? Jedná se o dezert připravený v hrníčku v mikrovlnné troubě. Já pro vás ve spolupráci s Figaro připravila čokoládový dezert s tvarohem a čerstvým ovocem. A víte jaká je největší výhoda? Je připravený za 10 minut.

POTŘEBUJEME: (na 2 kusy)
Na dortík:
• 40 g ovesných vloček jemných
• 20 g čokolády na vaření Figaro (nasekaná nadrobno)
• 1/4 lžičky skořice
• 1 vejce
• 1 banán (rozmačkaný)
• 10 g kakaa
• 30 g kokosové mouky
• 1/2 lžičky prášku do pečiva
• 70 g mléka
• 10 g třtinového cukru
• trocha másla na vymazání zapékacích misek

Na krém:
• 150 g polotučného tvarohu
• 2 lžičky čekankového sirupu

Na ozdobu:
• maliny
• borůvky
• lyofilizované maliny
• nastrouhaná nebo nasekaná čokoláda Figaro (cca dvě kostičky)

1) Všechny suroviny na dortík smícháme důkladně v misce.
2) Zapékací misky si vymažeme trochou másla a rozdělíme do nich těsto. Pečeme na nejvyšší výkon v mikrovlnné troubě cca 3 a 1/2 minuty.
3) Mezitím si smícháme tvaroh s čekankovým sirupem, kterým poté ozdobíme vychladlý dortík.
4) Nakonec ozdobíme malinami, borůvkami a nastrouhanou čokoládou.

Tento příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Figaro.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *