RECEPT | ČOKOLÁDOVÉ DORTÍKY

Zkoušeli jste už doma připravit tzv. mugcake? Jedná se o dezert připravený v hrníčku v mikrovlnné troubě. Já pro vás ve spolupráci s Figaro připravila čokoládový dezert s tvarohem a čerstvým ovocem. A víte jaká je největší výhoda? Je připravený za 10 minut.

Na dortík (2 kusy):
  • 40 g ovesných vloček jemných
  • 20 g čokolády na vaření Figaro (nasekaná nadrobno)
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1 vejce
  • 1 banán (rozmačkaný)
  • 10 g kakaa
  • 30 g kokosové mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 70 g mléka
  • 10 g třtinového cukru
  • trocha másla na vymazání zapékacích misek
Na krém:
  • 150 g polotučného tvarohu
  • 2 lžičky čekankového sirupu
Na ozdobu:
  • maliny
  • borůvky
  • lyofilizované maliny
  • nastrouhaná nebo nasekaná čokoláda Figaro (cca dvě kostičky)
Postup:
  1. Všechny suroviny na dortík smícháme důkladně v misce.
  2. Zapékací misky si vymažeme trochou másla a rozdělíme do nich těsto. Pečeme na nejvyšší výkon v mikrovlnné troubě cca 3 a 1/2 minuty.
  3. Mezitím si smícháme tvaroh s čekankovým sirupem, kterým poté ozdobíme vychladlý dortík.
  4. Nakonec ozdobíme malinami, borůvkami a nastrouhanou čokoládou.

Tento příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Figaro.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *