RECEPT | ČOKOLÁDOVÉ COOKIES

Nebudu vám lhát, tohle je prostě naprostá dokonalost. Kdo má v oblibě čokoládu a oříšky, musí tyto cookies určitě vyzkoušet. Nejlepší jsou ještě vlažné, ale budete je milovat i další den. Neváhejte tento dezert vyzkoušet a jako jedlý dárek je věnovat někomu pro radost.

POTŘEBUJEME

  • 110 g kvalitní hořké čokolády (60-70 %)
  • 100 g třtinového cukru
  • 40 g másla
  • 65 g hladké mouky
  • 10 g kvalitního kakaa
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 větší špetka soli
  • 1 vejce
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • 50 g nasekané čokolády (mléčná, hořká nebo bílá)
  • 60 g nasekaných oříšků (pekanové, vlašské nebo lískové)
  1. Hořkou čokoládu si ve vodní lázni rozpustíme a necháme vychladnout.
  2. Třtinový cukr si rozmixujeme v mixéru, aby nám z něj vznikl cukr moučkový.
  3. Do mísy si dáme povolené máslo a třtinový cukr a v robotu mixujeme do světlé pěny.
  4. Mezitím si do misky prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl.
  5. Do vyšlehaného másla s cukrem přidáme vejce a vanilkový extrakt a necháme ho zapracovat. Poté přidáváme rozpuštěnou čokoládu a suchou směs.
  6. Když máme zpracované těsto, přidáme nasekanou čokoládu a oříšky.
  7. Těsto si dáme do pečicí fólie a necháme 20 – 30 minut vychladnout v lednici.
  8. Mezitím si připravíme na plechy pečicí papír.
  9. V mé nové troubě od značky Bosch jsem si nastavila 4D horký vzduch a 175 stupňů.
  10. Těsto si vyndáme z lednice a rozdělíme na 20 dílů. Z každého kousku uděláme kuličku a dáme ji na plech. Já vždy peču 10 sušenek na 1 plechu, aby se mi při pečení neslepily.
  11. Doba pečení sušenek je 11 – 12 minut.

TIP č. 1: Sušenky uchovávejte v plechové nádobě.

TIP č. 2: Hotové těsto můžete mít v lednici i do druhého dne, jen si ho před zpracováním musíte nechat déle povolit.


Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

3 × four =