Čokoládová pěna
,

RECEPT | ČOKOLÁDOVÁ PĚNA

Nejoblíbenější dezert mého muže je určitě tento. Receptů na čokoládovou pěnu jsem vyzkoušela už opravdu velké množství, ale tento u mě i manžela vítězí. Za mě je to právě kvůli tomu, že recept je opravdu rychlý a za něj, že je lehký.

POTŘEBUJEME

  • 100 g hořké čokolády
  • 200 ml vychlazené smetany ke šlehání (33 %)
  • 2 lžičky přesátého kakaa
  • 40 ml vody
  • 20 g třtinového cukru
  • Několik kapek vanilkového extraktu
  • 1 lžíce Grand Marnier

 

  1. Z vody, cukru, extraktu a Grand Marnier si připravíme cukrový rozvar (povaříme ho 1 – 2 minuty).
  2. Mezitím si rozlámeme čokoládu do misky a připravíme vodní lázeň. Jakmile se nám cukrový rozvar dodělá, přelijeme jím čokoládu a na vodní lázni rozpustíme do hladka.
  3. V robotu si vyšleháme do tuha smetanu ke šlehání.
  4. Trochu zchladlou čokoládu smícháme s vyšlehanou smetanou a kakaem.
  5. Čokoládovou pěnu dáme do skleniček nebo misek, ve kterých ji chceme servírovat a necháme minimálně 2 hodiny v lednici vychladit.

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

11 − 6 =