,

RECEPT | CIABATTA S RUKOLOU A HRUŠKAMI

Jestli chcete jednoduché pohoštění pro návštěvu, tento rychlý recept je pro vás jako stvořený. Kombinace ciabatty, rukoly a zkaramelizovaných hrušek je opravdu neskutečná dobrota.

POTŘEBUJEME

  • 10 plátků ciabatty
  • 50 g másla + 1 lžíce másla
  • 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
  • 120 g kozího sýru s plísní na povrchu
  • 80 g rukoly
  • 1 hruška
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce polevy s balzamikovým octem Aceto Balsamico di Modena
  1. Rozpustíme si 50 g másla a smícháme s bylinkami. Ciabatty touto směsí potřeme a dáme péct na 10 minut na 170 stupňů do trouby.
  2. Kozí sýr si nakrájíme na tenké plátky a na poslední minutu ho dáme na ciabattu, aby se hezky zapekl.
  3. Na pánvi si rozehřejeme lžíci másla, na které dáme plátky hrušky. Necháme ji opéct dozlatova z obou stran a ke konci přidáme třtinový cukr a balzamikový ocet. Necháme už jen chvíli zkaramelizovat.
  4. Na každou ciabattu dáme hrstku rukoly a plátky hrušky.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

7 − 2 =