RECEPT | BISCOTTI S BÍLOU ČOKOLÁDOU A PISTÁCIEMI

Když jsem byla s kamarádkou v Miláně, přesvědčila jsem se tam, že jsou tyto sušenky opravdovou italskou pochoutkou. Biscotti s bílou čokoládou a pistáciemi ale můžete vyzkoušet i vy doma, jsou opravdu jednoduché a hodí se nejen jako mlsání ke kafíčku, ale i jako cukroví.

Na sušenky:

  • 110 g másla
  • 105 g třtinového cukru
  • 105 g cukru
  • 2 vejce
  • vanilkový extrakt nebo semínka z vanilkového lusku
  • 280 g hladké mouky
  • 1 a 1/4 lžičky prášku do pečiva 
  • 60 g pistáciové mouky (příp. nasekaných pistácií)
  • špetka soli

Na dozdobení:

  • bílá čokoláda
  • nasekané pistácie

1. Do mísy si dáme máslo a oba dva cukry. Vše šleháme tak dlouho, dokud se nám máslo s cukrem nevyšlehá do husté světlejší pěny (trvá to několik minut).

2. Poté přidáme vejce a vanilkový extrakt a mícháme tak dlouho, doku se vše hezky nespojí.

3. Troubu si předehřejeme na 175 stupňů.

4. V míse si smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli a zapracujeme do těsta. Nakonec přidáme pistáciovou mouku (případně nasekané pistácie). Vzniklé těsto si rozdělíme na dvě části a na plech vyložený pečicím papírem vytvarujeme dva protáhlé bochánky (cca 10-12 cm x 30 cm). Tyto bochánky pečeme cca 20-25 minut, dokud zlehka nezezlátnou.

5. V tuto chvíli bochánky postříkáme zlehka vodou (ideální je pomocí rozprašovače) a nakrájíme je na cca 1 cm silné plátky. Plátky dáváme zpět na pečicí papír, jen mezi nimi necháváme malé mezery. Troubu si snížíme na 160 stupňů a pečeme nakrájené Biscotti cca 20-25 minut do zlatova.

6. Hotové Biscotti ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou, posypeme nasekanými pistáciemi a dáme na chvilku vychladnout do lednice. Skladujeme je poté v uzavíratelné nádobě.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *