,

RECEPT | BEZLEPKOVÉ PERNÍČKY

Tyto bezlepkové perníčky jsou vhodné ihned ke konzumaci. Navíc není jejich příprava nijak složitá, takže se do nich můžete hned pustit. Med a perníkové koření jsou zárukou nádherné vůně, která ve vás ihned vyvolá skvělou vánoční atmosféru.

POTŘEBUJEME

Na perníčky:

  • 300 g mouky Schär Mix B
  • 2 šťastná vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 1 žloutek
  • 1 lžička smetany ke šlehání

Na polevu:

  • 2 bílky
  • 180 g moučkového cukru
  • několik kapek citrónové šťávy
  1. V rendlíku si rozpustíme med s máslem.
  2. V míse si smícháme mouku (cca 250 g), moučkový cukr, jedlou sodu a perníkové koření. Přidáme med s máslem a vejce. V robotu zpracujeme v řidší těsto.
  3. Vzniklé těsto si vyklopíme na pomoučený vál. Zpracováváme ho rukama a postupně do něho přidáváme zbylou mouku. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici přes noc odležet.
  4. Těsto vyvalujeme na pomoučeném vále (cca 0,5 cm) a vykrajujeme z něj požadované tvary.
  5. Pečeme na plechu, který si vyložíme pečicím papírem, cca 10 minut na 180 stupňů. Po upečení ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným žloutkem se smetanou.
  6. Mezitím si připravíme polevu. Moučkový cukr si důkladně prosejeme a spolu s jedním bílkem zpracujeme v robotu v hustý našlehaný krém. Nakonec do této směsi přidáme několik kapek citrónové šťávy a nevyšlehaný bílek. Polevu naplníme do pytlíku se zdobičkou vhodnou na perníčky a vychladlé perníčky zdobíme.

 

 

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

sixteen + seven =