, , ,

Ovesná kaše se skořicí a jablky

Start do náročného dne bude s touto snídaní příjemnější. Dodá vám energii a zasytí až do oběda. Navíc se dá připravit dopředu a je velmi snadná.

POTŘEBUJEME

Kaše:

  • 50 g ovesných vloček (bezlepkových)
  • 90 ml kokosového mléka
  • 1 lžička agávového sirupu (javorový sirup, datlový sirup)
  • špetka mletého zázvoru
  • mletá skořice
  • špetka soli

Karamelizovaná jablka:

  • 1 jablko
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • špetka skořice
  1. Ovesné vločky zalijeme 120 ml vlažné vody a necháme 10 minut nasáknout.
  2. Poté nalijeme na vločky kokosové mléko, přidáme agávový sirup, zázvor, skořici a sůl. Směs vaříme 4-6 minut, dokud kaše nezhoustne.
  3. Na pánvi si rozpustíme kokosový olej. Jablko si i se slupkou nakrájíme na tenké plátky a dáme na pánev. Zlehka restujeme. Po chvilce zakápneme agávovým sirupem a posypeme skořicí. Orestujeme dozlatova.
  4. Kaši přendáme do misky a ozdobíme zkaramelizovanými jablky.

 

Sdílet

2 comments on “Ovesná kaše se skořicí a jablky

  1. Vypadá to opravdu lahodně. Všechny věcičky co se na tuhle snídani potřebují mám ráda takže v nejbližší době tuhle krásu musím vyzkoušet! 🙂

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *