, ,

Domácí nutella

Já osobně nutellu nejím vůbec, ale manžel je na ní tak trochu závislý. Když se ale teď pustil do zdravého stravování, snažila jsem se vymyslet variantu, aby se nutelly nemusel úplně vzdát. Vyzkoušela jsem tuto variantu a sklidila pochvalu.

POTŘEBUJEME

  • 175 g lískových oříšků
  • 3 lžičky kokosového oleje
  • 80 g vypeckovaných datlí
  • 40 g kakaa
  • 2 lžíce datlového sirupu (javorového)
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • 1 lžíce Grand Marnier
  • 50-70 ml vody
  1. Lískové oříšky dáme na plech a 15-20 minut je na 160 stupňů opečeme v troubě.
  2. Oříšky necháme vychladnout a pokud jsou se slupkou, slupku odstraníme.
  3. Do výkonného mixéru dáme lískové oříšky a rozmixujeme na pastu. Poté přidáme kokosový olej, datle, kakao, datlový sirup (můžeme ho nahradit javorovým), vanilkový extrakt, Grand Marnier a vodu.
  4. Vše umixujeme do hladka. Pokud je směs hodně hustá, přidáme ještě trochu vody. Jestli se nám zdá, že není nutella dostatečně sladká, můžeme ji ještě dosladit datlovým sirupem.
  5. Uchováváme ji v lednici ve skleněných uzavřených nádobách.

Sdílet

4 comments on “Domácí nutella

  1. Vypadá krásně. Já dělala domácí nugetu, je z buráků a taky výborná.

  2. Prosím, nepropagujte kokosový olej a přečtěte si nějaké odborné studie o tom, co dělá s cholesterolem. Vždyď ta propagace tohoto tuku je přímo nezodpovědná. Nebo se obraťte na některou z fakult medicíny, ať se k tomu vyjádří, místo abyste věřili nějakým sektám propagujícím tzv. zdravé potraviny a placené různými potravinářskými lobby. 🙁

    • Hezký večer, můžete mi prosím poslat odkazy na nějaké studie? Já kokosový olej běžně používám a určitě to není jeho propagace. Pokud někomu nevyhovuje, může určitě použít jiný. Budu ráda za rady od vás. Mějte krásný večer, Romana

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *