Mangová zmrzlina
V srpnovém čísle časopisu Cosmopolitan můžete najít můj recept na domácí mangovou zmrzlinu. K receptu vám přináším i video, podle kterého se vám zmrzlina bude připravovat ještě jednodušeji. Velké poděkování patří Kubovi z Tartaletka, který video natočil a zpracoval. Pokud ještě neznáte jejich blog, určitě se mrkněte a můžete si u nich objednat nějaký z jejich neskutečně dobrých koláčů 🙂
POTŘEBUJEME
- 300 g manga Eat me (cca 1 větší mango)
- 2 velké žloutky
- 90 g cukru krupice
- 200 ml smetany ke šlehání
- 150 ml plnotučného mléka
- Několik kapek vanilkového extraktu
1) Mango si oloupeme a odkrojíme od pecky. Kousky manga dáme do blenderu a rozmixujeme na pyré.
2) V robotu si ušleháme žloutky s cukrem, dokud nejsou světlé a nadýchané.
3) V menším hrnci si svaříme smetanu, mléko a vanilkový extrakt. Směs pomalu zahříváme těsně pod bod varu.
4) Žloutkovou směs mírně zalijeme mléčnou směsí a promícháme. Nakonec žloutkovou směs nalijeme do hrnce s mléčnou směsí a celé zahříváme, než nám krém trochu zhoustne. Celou směs necháme vychladnout.
5) Vychladlou směs nalijeme do čisté mísy a promícháme s mangovým pyré. Hotovou zmrzlinu vložíme do zmrzlinovače. Pokud nevlastníme zmrzlinovač, zmrzlinu dáme do misky do mrazáku a každých 20 minut promícháme, než nám úplně neztuhne.
6) Před podáváním necháme zmrzlinu chvíli v pokojové teplotě.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 12 Votes