,

Mangová zmrzlina

V srpnovém čísle časopisu Cosmopolitan můžete najít můj recept na domácí mangovou zmrzlinu. K receptu vám přináším i video, podle kterého se vám zmrzlina bude připravovat ještě jednodušeji. Velké poděkování patří Kubovi z Tartaletka, který video natočil a zpracoval. Pokud ještě neznáte jejich blog, určitě se mrkněte a můžete si u nich objednat nějaký z jejich neskutečně dobrých koláčů 🙂

POTŘEBUJEME

  • 300 g manga Eat me (cca 1 větší mango)
  • 2 velké žloutky
  • 90 g cukru krupice
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml plnotučného mléka
  • Několik kapek vanilkového extraktu

1) Mango si oloupeme a odkrojíme od pecky. Kousky manga dáme do blenderu a rozmixujeme na pyré.

2) V robotu si ušleháme žloutky s cukrem, dokud nejsou světlé a nadýchané.

3) V menším hrnci si svaříme smetanu, mléko a vanilkový extrakt. Směs pomalu zahříváme těsně pod bod varu.

4) Žloutkovou směs mírně zalijeme mléčnou směsí a promícháme. Nakonec žloutkovou směs nalijeme do hrnce s mléčnou směsí a celé zahříváme, než nám krém trochu zhoustne. Celou směs necháme vychladnout.

5) Vychladlou směs nalijeme do čisté mísy a promícháme s mangovým pyré. Hotovou zmrzlinu vložíme do zmrzlinovače. Pokud nevlastníme zmrzlinovač, zmrzlinu dáme do misky do mrazáku a každých 20 minut promícháme, než nám úplně neztuhne.

6) Před podáváním necháme zmrzlinu chvíli v pokojové teplotě.

 

  • 3.3

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 12 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *