Domácí kokosová zmrzlina
Léto nám právě začíná a já tu mám pro vás domácí kokosovou zmrzlinu. Nejen, že je strašně jednoduchá, ale je i neskutečně dobrá. Na fotce můžete vidět i domácí mangovou zmrzlinu, na kterou bude brzy také recept.
POTŘEBUJEME
- 500 ml kokosového mléka Aroy-D
- 200 ml smetany ke šlehání 30%
- 150 g cukru krupice
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžička nastrouhané limetkové kůry
1) Polovinu kokosového mléka nalijeme do rendlíku a zahřejeme společně cukrem tak, aby se cukr úplně rozpustil.
2) Když máme cukr rozpuštěný, do rendlíku přidáme zbytek kokosového mléka a necháme zchladnout.
3) Do vychladlé směsi přilijeme smetanu a přidáme limetkovou šťávu a kůru. Nakonec vše promícháme a dáme do zmrzlinovače. Pokud nejste vlastníkem tohoto přístroje, stačí dát zmrzlinu do nádoby, vložit do mrazáku a každý 20 minut promíchat, dokud vám úplně neztuhne.
4) Před podáváním necháme zmrzlinu trochu povolit při pokojové teplotě.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 21 Votes